GALERIE FOTO Stadioane celebre care au fost demolate și transformate în ansambluri rezidențiale

stadioane ansambluri rezidentiale stadioane celebre stadioane demolate Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Ianuarie 2023, 16:21
Data actualizarii: Sambata 14 Ianuarie 2023, 16:18

Multe echipe din Anglia s-au mutat în case noi în ultimii ani, astfel că unele arene emblematice au fost părăsite. În unele cazuri, vechile stadioane au fost demolate și transformate în blocuri de apartamente sau hipermarketuri.

Poate cel mai cunoscut caz este cel al arenei Highbury. Fostul stadion al echipei Arsenal a fost demolat și pe acel pământ s-a ridicat un ansamblu rezidențial. "Tunarii" s-au mutat în 2006 pe "Emirates", o arenă de 60.355 de locuri.

Highbury, demolat după inaugurarea Emirates Stadium

Legendarul antrenor Arsene Wenger îi invidiază pe cetățenii care acum locuiesc în acel complex rezidențial: "Proiectul imobiliar este unul foarte reușit. Cei care locuiesc aici, pe locul fostului stadion Highbury, sunt foarte norocoși", a spus francezul, pentru site-ul oficial al lui Arsenal.

În galeria foto de mai jos puteți vedea ce alte stadioane importante au fost demolate și transformate în ansambluri rezidențiale.

Maine Road

Manchester City s-a mutat pe Etihad Stadium în 2003, iar până atunci și-a disputat meciurile pe Maine Road. Poreclit "Wembley din Nord", stadionul Maine Road a avut o istorie aparte. Între timp a fost demolat și, la fel ca Highbury, a devenit ansamblu rezidențial.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Manchester City și Manchester United au împărțit arena Maine Road. Old Trafford a fost afectat de bombardamente, iar "cetățenii" i-au găzduit pe "diavoli". În cartierul rezidențial ridicat pe locul fostului stadion există o zonă intitulată "Gibson's Green", în memoria fostului îngrijitor de teren, Stan Gibson.

Maine Road avea 35.150 de scaune, dar a găzduit chiar și 80.000 de oameni la diferite concrete. Etihad Stadium are în prezent 53.400 de locuri, dar în viitorul apropiat ar putea fi modernizat. La fel cum s-a întâmplat în Liverpool, cu legendara arenă Anfield.

Filbert Street

Leicester City a evoluat pe stadionul Filbert Street din 1891 până în 2002, adică timp de 111 ani! Din sezonul 2002/2003, "Vulpile" s-au mutat pe Walkers Stadium, cunoscut acum drept King Power Stadium.

Filbert Street avea o capacitate de 21.500 de locuri, iar King Power Stadium dispune de 32.500 de scaune.

Filbert Street a fost transformat într-un ansamblu rezidențial pentru studenți, denumit Filbert Village. O stradă care traversează complexul a fost denumită "Lineker Road", în cinstea lui Gary Lineker.

Fostul atacant a jucat pentru Leicester între 1978 și 1985. Dezvoltarii spun că “Lineker Road” ocolește clădirile așa cum Gary Lineker făcea slalom printre fundașii adverși în trecut.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!