Socant: tara in care s-au facut cele mai multe blaturi dovedite sezonul trecut! Lista meciurilor trucate a fost publicata azi!

"Noi am putea sa intervenim imediat sa oprim trucarea meciurilor, dar nimeni nu vrea asta. Nicio Federatie nu vrea sa ia masuri si nici UEFA nu vrea sa auda", spune secretarul general al Federbet, organizatia care supervizeaza toate casele de pariuri din Europa.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 04 Iunie 2014, 09:38
Data actualizarii: Miercuri 04 Iunie 2014, 20:56

Anglia este tara care a gazduit cele mai multe meciuri trucate sezonul trecut, se arata intr-un raport publicat de Federbet, organizatia care supervizeaza toate casele de pariuri din Europa si prezentat marti in Parlamentul European.

11 meciuri trucate au fost demascate de Federbet in Anglia, dar numarul real este infinit mai mare, spun oficialii. Dintre aceste blaturi dovedite, zece au fost partide din ligile inferioare, acestei liste adaugandu-se si un meci de fotbal feminin, Notts County vs. Everton.

De asemenea, in liga a doua din Tara Galilor au mai fost dovedite alte doua partide trucate la pariuri, ducand astfel numarul blaturilor din Marea Britanie la 13, scrie The Telegraph.

Situatia este alarmanta si pune in pericol integritatea si credibilitatea fotbalului in tara care l-a inventat. Cu toate astea, nimeni nu vrea sa ia masuri, spune Francesco Baranca, secretarul general al organizatiei europene Federcup.

"In fiecare zi, in fiecare colt al lumii, cineva incearca sa fraudeze un meci la pariuri. Este un virus care s-a raspandit foarte rapid si un fenomen care devine din ce in ce mai mare. Noi am putea sa intervenim si sa rezolvam problemele destul de repede, dar nimeni nu vrea asta. Nicio Federatie nu vrea sa ia masuri si nici UEFA nu vrea sa auda.", a declarat Francesco Baranca in The Telegraph.

Pe lista blaturilor dovedite, sunt 9 meciuri din Italia, 3 din liga secunda din Portugalia, 7 din Bulgaria, dar si unul al Sahtiorului lui Mircea Lucescu.

LISTA COMPLETA PUBLICATA DE FEDERBET AICI

Modifică setările cookies