Singura echipă din TOP 5 campionate care nu a bătut pe nimeni, deși a investit 52 de milioane de euro în transferuri

Almeria la liga Real Madrid Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Luni 27 Noiembrie 2023, 23:18
Data actualizarii: Marti 28 Noiembrie 2023, 10:42

Are doar trei puncte după 14 etape!

Campionatele din Europa se apropie de jumătatea sezonului. Din cele top 5 ligi continentale (Anglia, Spania, Italia, Franța și Germania), o singură echipă nu a reușit până acum nicio victorie: UD Almería.

Formația din Andaluzia are doar trei puncte după primele 14 etape din La Liga. Trei egaluri și un golaveraj teribil, de 16-37. În weekend, Almería a condus-o în deplasare pe Getafe, dar la final a pierdut din nou (1-2), a 11-a oară în această stagiune.

Almería a investit 52 de milioane de euro în vară, dar nu bate pe nimeni

Situația celor de la Almería este una extrem de surprinzătoare, în contextul în care andaluzii au investit 52 de milioane de euro în transferurile din vară. De altfel, doar Real Madrid a cheltuit mai mult decât Almería în mercato.

César Montes, venit de la Espanyol, a costat 14 milioane de euro și e cel mai scump transfer din istoria clubului fondat în 1989. Luis Suárez a venit pe 8 milioane, de la Marseille, în timp ce Ibrahima Koné a costat 7,5 și a fost adus de la Lorient. 

Almería a început sezonul cu Vicente Moreno pe bancă, antrenor adus la jumătatea lui iunie. Moreno a fost dat afară în septembrie, înlocuit mai întâi cu interimarul Alberto Lasarte și apoi cu Gaizka Garitano. Însă niciunul dintre ei nu a reușit să spargă gheața.

Almería, condusă de un șeic din Arabia Saudită

Almería este deținută din 2019 de Turki Al-Sheikh, un șeic din Arabia Saudită. În ultima vreme, sauditul este însă tot mai puțin implicat la club. „Își dedică mai mult timp să promoveze pe Social Media gale de box”, scrie Forbes Spania.

Al-Sheikh a fost prezent ultima dată la un meci al andaluzilor în luna iunie, când Almería își juca rămânerea în La Liga într-o deplasare cu Espanyol. Fanii locali compară situația cu ceea ce s-a întâmplat la precedentul club al sauditului. În 2018, Al-Sheikh cumpăra formația egipteană Pyramids FC, doar pentru a renunța la ea în 2019, atras de coasta Spaniei.

Almería, care are un lot evaluat la 95,1 milioane de euro, este la al doilea sezon consecutiv în La Liga. Anul trecut, andaluzii au încheiat pe 17.

  • 6 puncte sunt între Almería și Mallorca, ocupanta primului loc care asigură salvarea de la retrogradare.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!