tottenham everton hawaii Fotbal extern

S-a deslusit misterul "rachetei fantoma" care a oprit transmisia meciului Tottenham-Everton in Hawaii! Eroare umana: a fost apasat un buton gresit in timpul schimbului de tura

A fost deslusit misterul anuntului care i-a ingrozit pe oamenii din Hawaii si a dus la intreruperea transmisiei TV a meciului dintre Tottenham si Everton.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 14 Ianuarie 2018, 18:32
Data actualizarii: Duminica 14 Ianuarie 2018, 18:41

Transmisia TV a partidei Tottenham-Everton, meci jucat sambata, a fost intrerupta la pauza. Un voice-over a intrat peste comentator si a anuntat ca o racheta va lovi insula in cateva minute. Au urmat 38 de minute de momente de panica pana cand s-a aflat ca totul a fost doar o alarma falsa.

Autoritatile din Hawaii, Pentagonul si NSA-ul s-au implicat in ancheta.

David Ige, guvernatorul statului Hawaii, a declarat ca totul a pornit de la o eroare umana, fiind apasat un buton gresit care a declansat toata nebunia. Incidentul s-ar fi produs in momentul in care se schimba tura la sediul Agentiei de Management a Urgentelor din Hawaii. "Indiferent daca a fost un gest intentionat sau nu, ce s-a intamplat este rezultatul unei erori umane care poate fi trecuta drept greseala birocratica sau eroare de sistem. Omul care a gresit va fi pedepsit. Putem merge mai departe cu increderea ca am invatat ceva din aceasta experienta si nu se vor mai repeta astfel de incidente", a declarat Ige pentru theatlantic.com.

Autoritatile si-au dat seama dupa 38 de minute ca este vorba despre o alarma falsa deoarece acesta este intervalul de timp in care o racheta balistica trimis din Rusia, China sau Coreea de Nord pot lovi insula din Pacific.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!