Primul fotbalist de culoare la nationala? Cardoso: "Vreau sa joc pentru Romania"

Ati auzit de Nicolau Manuel Dumitru Cardoso? E un fotbalist de culoare care joaca la Empoli si ar putea fi primul brazilian din istoria nationalei Romaniei!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Februarie 2010, 13:30
Data actualizarii: Joi 11 Februarie 2010, 17:32

Traieste de la 9 ani in Italia din tata roman si mama brazilianca. Acum, are orasul Empoli la picioare si a jucat deja trei meciuri pentru nationala Under 19 a Italiei.

Chiar daca a jucat pentru nationala de juniori a Italia, romanul- brazilian ar putea sa joace pentru nationala Romaniei, in cazul in care va fi chemat de Razvan Lucescu. Este si visul lui.

 "Sunt si eu pe jumatate roman, tatal meu este roman 100%, mi-ar placea. Daca domnul Lucescu ma va suna si ma va chema, voi raspunde afirmativ convocarii. Am jucat pentru nationala de juniori a Italiei, insa nu cred ca ma va impiedica acest lucru", a spus Nicolau Manuel Dumitru Carodoso pentru www.sport.ro.

Responsabilul cu juniorii din cadrul FRF, Miodrag Belodedici a aflat prima data de acest fotbalist de la www.sport.ro. "Nu am auzit de el, daca are cetatenie sudeza, de unde sa auzim. Acum, o sa-l urmarim bine de tot daca e roman", a spus Belodedici pentru www.sport.ro

Nicolau Manuel Dumitru Cardoso nu ar fi primul fotbalist cu alta cetatenie care ar juca pentru nationala Romaniei. In martie 2009, Maximilian Nicu, nascut in Germania din parinti romania, si-a dobandit cetatenia romana si a fost selectionat de Victor Piturca pentru nationala Romaniei.

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies