Președintele FFF a fost suspendat! Acuzațiile de hărțuire sexuală și jignirile aduse lui Zidane l-au costat scump

Noel Le Graet Federatia Franceza de Fotbal hartuire sexuala Zinedine Zidane Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 16:15
Data actualizarii: Miercuri 11 Ianuarie 2023, 16:17

Noel le Graet a fost suspendat din cadrul fucției de președinte al Federației Franceze de Fotbal, în urma ședinței de miercuri, 11 noiembrie. 

2023 a început tumultuos pentru Noel le Graet (81 ani). Prima dată, președintele Federației Franceze de Fotbal, când a fost întrebat de o posibilă numire a lui Zinedine Zidane (50 ani) la naționala Braziliei, a răspuns sarcatic, precizând că nu-l interesează soarta antrenorului și că nici măcar nu i-ar răspunde la telefon.

„Zidane la naționala Braziliei? Nu-mi pasă. Poate să facă orice vrea el, fie că vorbim de club sau de echipă națională. Chiar nu-mi pasă. A încercat să mă sune? Cu siguranță nu. Nici măcar nu i-aș răspunde”, a spus Noel Le Graet, potrivit L'Equipe.

Apoi, a fost acuzat de Sonia Souid, un cunoscut agent, mai ales pe zona de fotbal feminin, de hărțuire sexuală. Agentul FIFA a povestit un episod petrecut în 2014, în care președintele Federației Franceze de Fotbal i-a făcut avansari. 

În consecință, FFF a reacționat. Potrivit aceleiași surse, Noel le Graet a fost protagonistul unei ședințe, ținută miercuri dimineață. În urma discuțiilor, forul francez a hotărât să-i retragă atribuțiile de președintele. Până la un verdic final, interimatul va fi asigurat de Philippe Diallo (59 ani), care ocupa fucția de vicepreședinte în cadrul Federației Franceze de Fotbal.

Noel Le Graet, acuzat de hărțuire sexuală 

Sonia Souid, un cunoscut agent, mai ales pe zona de fotbal feminin, a povestit un episod din 2014 care-l are în primplan pe șeful FFF. Impresarul FIFA a dezvăluit că a fost convocat de Noel Le Graet la o întâlnire în scop profesional, însă planurile acestuia erau cu totul altele. 

„În septembrie 2014 m-a sunat. Mi-a spus că sunt extraordinară, că am reușit să fac lucruri incredibile și că vrea să mă prezinte Brigittei Henriques, cea mai importantă femeie din Federație. Mi-a propus să ne întâlnim în apartamentul lui din Paris. 

A spus că face întâlniri acolo adesea, că e mai ușor, avem intimitate. Așa că am acceptat. Aveam 26 de ani, eram un agent la început de drum, iar el era președintele FFF, trebuia să existe respect. 

El nu m-a privit niciodată ca pe un agent, doar ca pe un obiect. Să vorbesc direct, s-a uitat la mine ca la o pereche de sâni și un fund.

Când am ajuns, am văzut pe masă două pahare de șampanie. Eu o așteptam pe Brigitte Henriques, dar nu mai venea. El a spus: 'Știi, noi n-avem nevoie de ea. Dacă noi suntem suficient de apropiați, pot să-ți îndeplinesc dorințele'.

Nu m-am atins de pahar, mi-era teamă să nu fi pus ceva... Am auzit multe povești. 

A fost o mare palmă pentru mine să văd că președintele Federației mă vede, deși eu eram competentă și reușisem să fac lucruri, ca pe un obiect. M-a dezamăgit foarte tare. El ar trebui să fie un exemplu”, a spus Sonia Souid în cadrul unui interviu publicat de L'Equipe și BFMTV.

Inisistențele lui Noel Le Graet au continuat și după ce întâlnirea s-a încheiat. Impresarul precizează că a fost căutat insistent de șeful Federației Franceze de Fotbal. Sonia Souid povestește că o suna după ce consuma mai multe sticle de vin și o invitata să i se alăture.  

„Nu prea e adeptul mesajelor. Preferă să vorbească la telefon. Am avut multe mesaje vocale și câteva SMS-uri de la el: 'Ești disponibilă în seara asa? Insist!' / Sonia, am terminat a treia sticlă. O aștept pe a patra'. Mă enervez foarte tare pentru că e o lipsă de respect. Voia să vin la el după ce băuse trei sticle. Pentru o femeie care încearcă să construiască ceva, e dureros”, a mai spus Sonia Souid.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!