O legendă a Barcelonei îl pune la punct pe Leo Messi: "E lipsit de respect!"

Lionel Messi Barcelona PSG Rivaldo Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Mai 2023, 10:57
Data actualizarii: Vineri 05 Mai 2023, 10:55
Lionel Messi se află în mijlocul unui scandal uriaș la Paris Saint-Germain, în urma căruia a fost suspendat de club.
Starul lui Paris Saint-Germain a fost suspendat două săptămâni de gruparea franceză în urma unei călătorii în Arabia Saudită care nu a fost autorizată de club.

Rivaldo: "Messi a avut o atitudine lipsită de respect"

Rivaldo (51 de ani), fostul mare jucător al Barcelonei, Balon de Aur în 1999, spune că Lionel Messi a procedat greșit și a arătat o atitudine lipsită de respect. Brazilianul i-a oferit jucătorului de la PSG trei modalități prin care putea evita acest incident izolat din cariera sa.

"M-a întristat puțin să îl văd pe Lionel Messi având această atitudine, lipsită de respect față de actualul său club. Este ceva neobișnuit în cariera sa, una curată în cee ce privește disciplina. 

Cu siguranță ar fi putut să procedeze diferit. Avea alte variante: să vorbească cu clubul, să îi aștepte pe liderii din Arabia Saudită să vină la Paris sau să aștepte ca sezonul să se încheie. Ar fi putut să ajungă la o înțelegere cu PSG fără să cauzeze o problemă internă", a spus Rivaldo, potrivit As.

Lionel Messi a lipsit de la antrenamentul de luni al lui PSG, atacantul aflându-se în Arabia Saudită cu ocazia unor operaţiuni comerciale, el fiind ambasador pentru turism al acestei ţări. Argentinianul îi avertizase pe şefii clubului că va lipsi, dar nu a avut acordul antrenorului Christophe Galtier sau al directorului sportiv Luis Campos, iar staff-ul parizian s-a arătat deranjat de această situaţie.

Ulterior, PSG a decis să îl suspende pe Lionel Messi pentru două săptămâni, perioadă în care fotbalistul nici măcar nu se poate antrena cu echipa.

Va mai juca Messi la PSG?

Suspendat de PSG, Messi nu va fi în lot la partidele cu Troyes (7 mai) și Ajaccio (13 mai), iar mulți fani se întreabă dacă starul argentinian va mai juca vreodată pentru clubul din Ligue 1, având în vedere pedeapsa primită, dar și faptul că în iunie îi expiră contractul.

După expirarea suspendării, Paris Saint-Germain va mai avea de disputat trei partide în Ligue 1, cu Auxerre, Strasbourg și Clermont, iar RMC Sport scrie că antrenorul Christophe Galtier își dorește să îl folosească pe campionul mondial în partidele respective, în cazul în care va fi apt.

Totuși, francezii susțin că decizia finală îi va aparține lui Messi: "E posibil să fie supărat și să decidă să nu mai participe la aceste ultime trei meciuri, invocând probleme fizice, de exemplu. Totuși, argentinianul ar putea alege să îi reducă la tăcere pe contestatari și să participe la sărbătoare de titlu a clubului, însă această ultimă variantă nu este și cea favorită în momentul de față".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!