Alwaleed bin Talal Fotbal extern

Nebunia fara precedent a celui mai bogat print saudit din lume: De ce va renunta la toti banii sai, 29 de miliarde de euro!

In 2011 a fost interesat de Everton, in 2014 numele sau a aparut in jurul unei afaceri de preluare a lui Marseille, astazi vrea sa-si doneze intreaga avere de 29 de miliarde de euro.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 02 Iulie 2015, 17:17
Data actualizarii: Joi 02 Iulie 2015, 17:18

Printul saudit Alwaleed bin Talal, cu o avere colosala de 29 de miliarde de euro, a anuntat ca isi va dona toti banii in scop caritabil, pentru cauze precum drepturile femeilor, dezastre naturale si cultura.

Conform BBC, decizia acestuia a fost inspirata de la Bill Gates, unul dintre miliardarii cu donatii impresionante in scopuri caritabile.

Aflat pe locul 34 in topul celor mai bogati oameni ai lumii, printul saudit a donat deja 3.5 miliarde de dolari catre organizatia caritabila Alwaleed Philanthropies.

In trecut, acesta a fost la un pas sa devina patron de fotbal. In 2011 a fost interesat sa o preia pe Everton, contra sumei de 100 de milioane de dolari, iar in 2014 numele sau a fost speculat pentru preluarea lui Marseille.

Desi nu e implicat direct in fotbal, ramane un apropiat al fenomenului. In anul 2014, acesta a donat 25 de Bentley-uri cadou catre jucatorii si oficialii lui Al Nasr, dupa ce au castigat campionatul.

Si Sami Al Jaber, fostul antrenor al lui Al Hilal, a primit o masina de lux cadou din partea miliardarului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!