VIDEO EXCLUSIV Momentul în care marele Silvio Berlusconi a venit personal pentru a-i felicita pe jucătorii Stelei: ”Ne-a vizitat la hotel”

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 24 Mai 2022, 16:44
Data actualizarii: Marti 24 Mai 2022, 16:50

Ilie Stan a povestit momentul în care Silvio Berlusconi, fostul patron al lui AC Milan și premier al Italiei, i-a felicitat personal pe jucătorii Stelei.

S-a întâmplat în 1989, după finala de Cupa Campionilor Europeni câștigată de AC Milan împotriva Stelei la scor, 4-0. Cu Gullit, Van Basten, Maldini, Baresi sau Rijkaard în teren, ”rossonerii” nu au avut emoții în fața românilor, ajunși pentru a doua oară în trei ani într-o finală de europeană.

Momentul în care Silvio Berlusconi i-a felicitat pe jucătorii Stelei

Ilie Stan își aduce aminte perfect momentul în care Silvio Berlusconi i-a vizitat pe cei de la Steaua. Fostul mijlocaș a făcut deplasarea la Barcelona pentru acea finală, dar n-a fost inclus în lot.

  • Silvio Berlusconi

„Îmi aduc aminte că au fost 120.000 de suporteri la acel joc. Cred că o lună de zile, când dormeam, aveam în cap acel ecou al tribunei. A fost ceva incredibil atunci. După joc, am mers la hotel și ne-a vizitat la hotel pentru a ne felicita Berlusconi. 

Era a doua finală a unei echipe balcanice și a venit și ne-a felicitat. A spus că nu crede că va mai ajunge o echipă balcanică să joace o finală de Champions League”, a spus Ilie Stan, la emisiunea ”Poveștile Sport.ro”.

Ilie Stan a jucat la Steaua opt ani și a cucerit 11 trofee. Transferat în Ghencea în 1987 de Ion Alecsandrescu, fotbalistul lansat de Gloria Buzău avea să facă parte din marea echipă a roș-albaștrilor care ajungea până în semifinalele (1988) și finala Cupei Campionilor Europeni (1999). Stan a devenit jucător de bază la începutul anilor '90, iar în sezonul 92-93 a fost unul dintre jucătorii esențiali în primul titlu câștigat din cele șase consecutive. 

Steaua - AC Milan 0-4. Echipele de start:

Steaua: Lung - Petrescu, Bumbescu, Iovan, Ungureanu - Minea, TStoica, Hagi, Rotariu - Lăcătuș, Pițurcă

AC Milan: Galli - Tassotti, Costacurta, Baresi, Maldini - Colombo, Rijkaard, Acelotti, Donadoni - Gullit, Van Basten

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!