Ronaldo Cruzeiro Luvannor Henrique Republica Moldova Sheriff Tiraspol Fotbal extern

VIDEO Marele Ronaldo a transferat la Cruzeiro un internațional moldovean!

Luvannor Henrique este născut în Brazilia și a fost naturalizat de Republica Moldova, pentru care a evoluat în câteva partide înainte ca FIFA să-i interzică convocarea în reprezentativa de la Chișinău.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Aprilie 2022, 20:16
Data actualizarii: Marti 12 Aprilie 2022, 20:16

Atacantul Luvannor Henrique (31 de ani), un brazilian naturalizat moldovean în urmă cu aproape un deceniu, a semnat cu Cruzeiro, grupare braziliană ajunsă în liga secundă la care patron este Ronaldo, fostul mare jucător de la Barcelona, Inter Milano, Real Madrid sau AC Milan.

Plecat din ligile inferioare ale Braziliei, Luvannor s-a remarcat la Sheriff Tiraspol, a obținut cetățenia Republicii Moldova și a evoluat în patru meciuri pentru naționala de la Chișinău în 2013 și 2014, însciind și două goluri, înainte ca FIFA să-i interzică convocarea din cauza nerespectării celor cinci ani de rezidență în Basarabia.

După plecarea de la Sheriff, braziliano-moldoveanul a jucat în Emiratele Arabe Unite timp de șapte sezoane, a revenit anul trecut pentru scurt timp la Tiraspol și ultima dată a jucat în Arabia Saudită, la Al Taawoun.

Modifică setările cookies