Lovitura grea pe care cluburile din Romania o pot primi: "Urmatoarele luni vor fi critice!" Cum isi pot pierde jucatorii

Lovitura grea pe care cluburile din Romania o pot primi: "Urmatoarele luni vor fi critice!" Cum isi pot pierde jucatorii

A inceput revolutia fotbalistilor. Suparati ca multi dintre ei sunt neplatiti cu lunile, precum se intampla la Rapid sau CFR Cluj, vor sa schimbe legea in fotbal.

Sindicatul international al jucatorilor de fotbal, FIFPro, a anuntat ca negociaza o schimbare a regulamentelor.

Noua lege prevede ca fotbalistii ar avea dreptul sa isi rezilieze unilateral contractele in cazul in care nu vor fi platiti timp de 30 de zile.

"FIFPro negociaza o schimbare a regulamentelor, conform careia clubul va fi sanctionat si jucatorul va avea dreptul de a-si rezilia contractul si de a deveni liber pentru a-si cauta un alt angajament dupa 30 de zile de neplata."

"Lunile urmatoare vor fi cruciale, FIFPro dorind sa finalizeze o intelegere legata de platile restante, termenul dorit pentru implementare fiind nu mai tarziu de martie 2015", scrie intr-un comunicat emis de FIFPro.

Secretarul general al FIFPro, Theo van Seggelen, a declarat ca: "Daca vrem respectarea contractelor si tratarea jucatorilor profesionisti ca orice angajat intr-un loc normal de munca nu cerem prea mult, nu-i asa?"

"Asta este ceea ce discutam acum, o propunere conform careia cluburile sunt responsabile dupa 30 de zile de neplata".

"Este mai mult decat corect, in prezent jucatorii avand de pierdut din cauza unui sistem defect care efectiv le permite cluburilor sa aiba restante o perioada de pana la 90 de zile inainte de a exista consecinte"

Citeste si:FIFPro
VIDEO PROTVPLUS.RO

Klaus Iohannis, despre pașaportul de vaccinare în UE: „Ar trebui utilizat pentru scopuri medicale”
BRAT

Modifică setările cookies