Lista VOTURILOR pentru sefia FIFA! Cum si-au impartit marile federatii optiunile 'pro' si 'anti' Blatter: 

Lista VOTURILOR pentru sefia FIFA! Cum si-au impartit marile federatii optiunile 'pro' si 'anti' Blatter: 

La FIFA urmeaza alegeri, iar candidatura lui Sepp Blatter, pentru un nou mandat, a deschis o intreaga dezbatere.

Presa internationala scrie astazi pe larg despre optiunile pentru sefia FIFA exprimate deja de cele mai importante federatii de fotbal din lume.

Anglia il sustine pe iordanianul Ali Bin Al Hussein, tara care s-a pozitionat in ultima vreme impotriva lui Sepp Blatter.

Spania il vrea din nou sef pe Blatter si vrea sa-l voteze din nou la algerile care vor avea loc.

Al Hussein are sanse mari sa fie nou presedinte al FIFA, de vreme ce pentru sunt pregatite si voturile din Belarus, Malta, Anglia, Iordania, Statele Unite ale Americii si Georgia.

Platforma printului Ali se bazeaza pe o reforma drastica a FIFA, pe care o va dezvalui pana la alegerile din 29 mai.

"Nu voi sta inca patru ani sa asist la aceleasi lucruri. Am incercat tot timpul sa reformez FIFA pe cat de mult am putut, iar cel mai bun lucru este sa candidez la presedintie. Cel mai bine este sa avem o discutie deschisa si onesta", a spus Al Hussein, intr-o conferinta de presa sustinuta la Londra.

Portughezul Luis Figo este sustinut de sase federatii europene: Portugalia, Danemarca, Macedonia, Muntenegru, Polonia si Luxemburg, in timp ce olandezul Michael van Praag a fost nominalizat de Olanda, Belgia, Suedia, Scotia, Romania si Insulele Feroe.

Presedintele in exercitiu, Sepp Blatter, care candideaza pentru al cincilea mandat se bucura de sustinerea Spaniei, a Africii, a unei parti importante din Europa, dar si a continentului american.

Elvetianul Blatter este sef al FIFA inca din 1998, dupa care a fost reales in 2002, 2007 si in 2011. Alegerile pentru sefia FIFA au loc in luna mai a acestui an.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies