Fotbal extern

Incredibil! Un fotbalist care a refuzat sa joace dupa masacru de la Cairo a fost dat afara! Gestul lui l-a deranjat pe presedinte

Cel putin 30 de persoane si-au pierdut viata, aseara, la Cairo, in timpul unor ciocniri extrem de violente intre suporteri si fortele de ordine. DETALII AICI

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015, 14:42
Data actualizarii: Luni 09 Februarie 2015, 14:57

Fotbalistul Omar Gaber, care a refuzat sa joace meciul de dupa masacrul de la portile stadionului, a fost dat afara de la Zamalek.

"Un jucator de la Zamalek, Omar Gaber, a decis sa nu evolueze dupa ce a auzit ce s-a intamplat. Drept urmare, presedintele clubului, Mortada Mansour, l-a suspendat pe fotbalist", scrie dailynewsegypt.com, citat de Mediafax.

Cel putin 30 de suporteri au decedat, duminica, in confruntarile cu politistii, inaintea unui meci de prim esalon, in urma violentelor si bilantului acestora campionatul Egiptului fiind suspendat pe o perioada nedefinita, a notat, luni, Ahram Online. (Medifax)

Bilantul violentelor este prezentat diferit de alte surse: televiziunea de stat a anuntat ca au decedat 22 de fani, iar suporterii din factiunea Ultras White Knights au afirmat ca au murit 28 de persoane.

Ultras White Knights considera violentele de duminica "un masacru deliberat".

Incidentele s-au inregistrat inaintea meciului dintre echipele Zamalek si ENPPI, izbucnind atunci cand politistii au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa un grup de suporteri aflat in fata stadionului.

"Fanii au murit asfixiati si din cauza imbulzelii produse dupa ce s-au folosit gazele lacrimogene", a declarat o sursa medicala de la spitalul Ahli Bank, la care au fost transportate 14 cadavre.

Guvernul egiptean a suspendat campionatul intern pe o perioada nedefinita, precizand intr-un comunicat ca suporterii echipei Zamalek nu au respectat procedurile de siguranta la intrarea in stadion.

Ministerul egiptean de Interne a mentionat ca incidentele au izbucnit dupa ce membri ai Ultras White Knights au incercat sa intre pe stadion fara bilete. "Fanii echipei Zamalek au incercat sa intre cu forta si a trebuit sa ii impiedicam sa provoace pagube", se precizeaza intr-un comunicat al ministerului.

Membrii Ultras White Knights contrazic informatiile oferite de minister, subliniind ca asupra lor s-au folosit gaze lacrimogene in timp ce se inghesuiau sa intre in stadion in conditiile in care aveau acces pe o poarta foarte mica.

In ciuda violentelor de la intrarea in stadion, meciul s-a disputat duminica, terminandu-se la egalitate, scor 1-1.

Modifică setările cookies