GALERIE FOTO Încă o mare surpriză în Republica Moldova! ”Academia Hagi” de la Chișinău este campioană și va juca în UEFA Youth League

AF Radu Rebeja-LIMPS Petrocub Hincesti Radu Rebeja Republica Moldova UEFA Youth League Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Mai 2024, 11:49
Data actualizarii: Luni 27 Mai 2024, 11:54

Titlul în Liga de Tineret de peste Prut a fost cucerit de Academia de Fotbal Radu Rebeja-LIMPS.

AF Radu Rebeja-LIMPS a cucerit titlul de campioană națională rezervat jucătorilor cu vârsta până la 19 ani, anunță Federația Moldovenească de Fotbal. 

În ultimul meci din cadrul Liga Tineret 2023/24 (etapa 28), formația din Chișinău a învins gruparea din capitala nordului CSF Bălți cu scorul de 6-1. 

AF Radu Rebeja-LIMPS a finalizat acest sezon pe prima poziție cu 46 de puncte, astfel a înregistrat 15 victorii, o remiză și 4 înfrângeri. 

Elevii lui Valentin Munteanu au marcat 54 de goluri și au încasat 23. Datorită acestei evoluții echipa AF Radu Rebeja-LIMPS va evolua în UEFA Youth Champions League 2024/25.

Radu Rebeja (50 de ani) este un fost internațional moldovean (74 de selecții între 1991 și 2008), desemnat cel mai bun fotbalist al țării în 2006, fost mijlocaș la Zimbru Chișinău, Uralan Elista, Saturn Ramenskoye, FC Moscova și FC Khimki, care ulterior s-a implicat și în politică, fiind deputat independent în Parlamentul Moldovei.

Lotul echipei care a reușit să cucerească titlul de campioană în Liga Tineret ediția 2023/24

AF Radu Rebeja-LIMPS: 72.Pavel Socolov, 1.Cristian Leu, 2.Nicu Fortuna, 3.Cristian Gonța, 4.Leonardo Bulmaga, 5.Cristian Pruteanu, 6.Chiril Țap, 7.Artur Sprinsean, 8.Alexandru Mardari, 9.Nicolae Gumeni, 10.Ștefan Mocanu, 11.Gabriel Ursu, 12.Mihail Cojusea, 14.Dominic Moroi, 15.Chiril Șilcenco, 17.Musteață Bogdan, 18.Donoagă Dorin, 20.Daniel Cucer, 21.Nikita Zverikin, 22.Cristian Ghedrouțan  

Antrenor: Valentin Munteanu

Echipele din Moldova care vor juca în cupele europene

FC Petrocub Hîncești va evolua în Liga Campionilor UEFA. Formația din Hîncești pentru prima dată în istoria sa Campioana Națională și deținătoarea Cupei Moldovei Moldtelecom pentru a doua oară de la fondarea clubului, va face primul pas în aventura europeană din prima rundă preliminară a Ligii Campionilor UEFA 2024/25. Este pentru prima dată când Petrocub participă în această prestigioasă competiție. 

Sheriff Tiraspol vor îndrepta forțele spre competiția Liga Europei UEFA. „Viespile”, cel mai de succes club din Moldova pe plan european, vor începe competiția în prima rundă preliminară a Ligii Europa UEFA 2024/25. Sheriff își continuă parcursul european în a doua după importanță competiție intercluburi de pe bătrânul continent după ce a fost devansată de Petrocub în campionat și după ce Zimbru a pierdut finala Cupei Moldovei.

Zimbru Chișinău și Milsami Orhei își vor face prezența în Conference League UEFA. În Conference League UEFA 2024/25, Moldova va fi reprezentată de două echipe, Zimbru Chișinău și Milsami Orhei. „Galben verzii” vor începe din runda a doua preliminară, beneficiind de un loc mai avansat în competiție datorită clasamentului intern. De cealaltă parte, „vulturii roșii” vor debuta din prima rundă preliminară.

Info și foto: Federația Moldovenească de Fotbal

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!