Erling Haaland Borussia Dortmund cristiano ronado Manchester United NFT Fotbal extern

Haaland, mai valoros decât Ronaldo! Recordul bătut în afara terenului: o fotografie cu el s-a vândut cu peste 600 de mii de euro 

NFT-ul lui Erling Haaland a stabilit un nou record.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Februarie 2022, 17:44
Data actualizarii: Marti 01 Februarie 2022, 17:55

NFT-urile (n.r. non-fungible token) sunt la modă în ultimul timp, de când au cunoscut un trend ascendent. Chiar anul trecut, NFT-urile au reușit să provoace mișcări de peste 30 de miliarde de euro în toată lumea, iar cifrele cresc tot mai mult.

Pe această platformă sunt achiziționate colecții de artă în format digital, printre care și cartonașele cu fotbaliști. Iar NFT-ul cu Erling Haaland (21 ani) a devenit cel mai scump. Un internaut a achitat 265.100 Ethereum (n.r. - monedă virtuală), echivalentul a 614.000 de euro, pe NFT-ul cu superstarul Borussiei Dortmund. 

Astfel, NFT-ul cu Erling Haaland a devenit cel mai scump articol sportiv din lume. Pe locul doi se află cel al lui Cristiano Ronaldo (36 ani), cumpărat în noiembrie 2021 în schimbul a 400.000 de euro. NFT-ul superstarului portughez este din perioada când acesta activa pentru Juventus, iar specialiștii platformei susțin că în acest moment, ar valora între 700.000 de euro și 1,1 milioane de euro. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bonhams (@bonhams1793)

Neymar, investiție de peste 1 milion de euro în NFT 

Mulți sportivi și-au achiziționat NTF-uri, iar unul dintre cele mai recente nume apărute este cel al lui Neymar. Fotbalistul lui Paris Saint-Germain a cumpărat două opere din colecția Bored Ape Yacht Club, de pe platforma OpenSea, anunță Mundo Deportivo.

Plata celor două NTF-uri s-a făcut cu intermediul criptomonedei Etherum (ETH), iar fotbalistul a plătit în jur de un milion de euro pe cele două ilustrații. Una dintre ele a costat 159,99 ETH (460 000 euro), în timp ce cea de-a doua a fost 189,69 ETH (550 000 euro).

Pentru a putea face operațiuni pe platforma OpenSea, e nevoie să ai un tichet virtual, pe care Neymar l-a numit, în cazul său, 'EneJay', scrierea inițialelor numelui său. Ceea ce a surprins și mai tare este faptul că Leandro Paredes și Marco Verratti, coechipierii săi de la Paris Saint-Germain, au fost incluși și ei în tranzacție. 

Neymar și-a postat fotografia pe rețelele de socializare, fiind și singurul, la acest moment, dintre cei trei, care a făcut asta. Brazilianul și-a pus la poza de profil unul dintre NFT-urile cumpărate. 

Modifică setările cookies