Fructul preferat de MII de fotbalisti ar putea sa DISPARA! Anuntul teribil al specialistilor: dispar bananele!

Fructul preferat de MII de fotbalisti ar putea sa DISPARA! Anuntul teribil al specialistilor: dispar bananele!

Se afla in meniul cluburilor din toata lumea, indiferent daca e vorba despre milionarii de la City sau despre 'saracii' ligilor inferioare.

Totul ar putea insa sa se schimbe in urmatorii ani! Bananele ar putea sa dispara, avertizeaza specialistii!

Cel mai popular sortiment, Cavendish, e amenintat de o ciuperca impotriva careia agronomii n-au gasit inca niciun leac! Aparuta in Asia, "Fusarium Wilt" s-a extins in Africa si ameninta acum America de Sud. Daca va intra in tarile mari producatoare de banane, fructul ar putea sa dispara definitiv din consum!

Cavendish, cel mai popular sortiment de banane, este o 'clona' creata din alte doua versiuni ale fructului dupa disparitia 'Gros Michel' in 1950. Cavendish are dimensiuni mai mici, insa este mai rezistent la daunatori decat predecesorul sau.

Alternativele sunt acum limitate. In Honduras, oamenii de stiinta cauta solutii pentru a salva specia. In Australia, doctorii incearca sa creeze o noua familie, modificata genetic, insa in Europa si Japonia exista bariere puternice impotriva acestei practici. Deci, e greu de crezut ca experimentul va fi un succes la scara mondiala, anunta Wall Street Journal.

Citeste si:banane
VIDEO PROTVPLUS.RO

Resturile rachetei chinezești au ajuns duminică în Oceanul Indian. Mare parte din componente au ars la intrarea în atmosferă
BRAT
Modifică setările cookies