impresari transferuri Fotbal extern

Fotbalul de azi, raiul impresarilor: au luat 2,5 MILIARDE € din transferuri, in ultimii 4 ani

Cresc sumele de transferuri, cresc si comisioanele impresarilor. Jorge Mendes si Mino Raiola sunt, probabil, oamenii care au cel mai mult de castigat de pe urma fotbalului.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Ianuarie 2018, 13:18
Data actualizarii: Vineri 19 Ianuarie 2018, 13:36

Cluburile au venituri uriase, dar investesc sume colosale in transferuri si salarii, asa ca multe dintre ele raporteaza pierderi la finalul sezonului.

Jucatorii din campionatele tari castiga milioane de euro pe sezon. Cei mai buni dintre ei au salarii de peste 10 milioane de euro.

Televiziunile care transmit meciurile fac bani din publicitate, dar intorc o mare parte din aceste sume in plata drepturilor de televizare.

Suporterii care merg la meciuri pe stadion platesc din ce in ce mai mult pe bilete. In Anglia, s-a ajuns ca un bilet la tribuna a II-a sa coste chiar si peste 100 de euro...

Impresarii castiga cel mai mult

In tot acest peisaj, impresarii par cei mai castigati. UEFA a publicat un raport in care prezinta o realitate spectaculoasa a zilelor noastre - in perioada 2014-2017, agentii au incasat 2,5 miliarde de euro de pe urma transferurilor.

UEFA a inregistrat aproximativ 2000 de transferuri, cu o valoare totala de 19 miliarde de euro. Comisionul mediu al agentilor este de 12,6%, cu cele mai mari valori in Danemarca (21%) si cele mai mici in Spania si Israel (8%).

Publicatia spaniola AS scrie ca cele mai mari comisioane au fost incasate de portughezul Jorge Mendes, proprietarul companiei GestiFute, care ii are sub contract pe Cristiano Ronaldo si Jose Mourinho.

Mendes este urmat la distanta mica de Mino Raiola, omul care ii reprezinta, printre altii, pe Pogba, Lukaku si Mkhitaryan.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!