Fotbal extern

Echipele cu cei mai periculoși fani din lumea fotbalului! Din Argentina până în Turcia

Fotbalul este cel mai urmărit sport din întreaga lume, dar poate fi riscant atunci când se ajunge la fanatism.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Sambata 01 Ianuarie 2022, 22:30
Data actualizarii: Sambata 01 Ianuarie 2022, 22:33

Dragostea pentru fotbal poate să aibă un cost uriaș. În cel mai rău caz, prețul este chiar viața. Fotbalul este sportul care provoacă cele mai multe incidente violente față de celelalte sporturi. Din păcate, acest lucru a devenit o întâmplare frecventă în fotbalul din întreaga lume.

Grupurile de fani ultras transformă dragostea pentru competiție în ceva complet diferit și de multe ori se ajunge la violență din cauza rivalității. Iată echipele cu cei mai fioroși fani din lume.

  • Echipele cu cei mai periculoși fani din lumea fotbalului! Din Argentina până în Turcia

River Plate

Clubul argentinian River Plate este cunoscut pe scară largă pentru fanii lor periculoși. Revoltele, luptele și altercațiile sunt un eveniment comun în jurul grupurilor de fani ultras ai clubului.

Majoritatea grupurilor de huligani de club se luptă de obicei cu cele ale altor cluburi. Cu toate acestea, fanii înverșunați de la River Plate își îndreaptă uneori agresivitatea asupra lor. În 2007 fanii lui River s-au bătut între ei cu arme și cuțite pentru că nu s-au înțeles asupra locurilor pe care trebuie să se așeze în peluză.

În vara lui 2012, unul dintre fanii clubului a fost înjunghiat în timpul unei încăierări cu suporterii lui Boca Unidos. Tânărul fan, Gonzalo Saucedo, avea doar 21 de ani.

Universitario de Deportes

Clubul peruan Universitario de Deportes are cei mai violenți fani din întreaga țară și unii dintre cei mai fioroși din toată America de Sud.

Fanii radicali ai clubului au incendiat mașini și autobuze ale fanilor rivali, dar cel mai grav incident a inclus aruncarea unui fan advers din tribune.

Walter Oyarce Domínguez, în vârstă de 23 de ani, student și fan al rivalilor de la Universitario Alianza, a fost aruncat de la un inel superior al tribunelor de către un fan. El a murit în zilele următoare din cauza unei leziuni cerebrale după ce a căzut de la peste 15 metri înălțime pe o suprafață de beton.

Millwall F.C.

Clubul londonez care se află în a doua ligă engleză, Millwall, a fost un ghimpe pentru fotbalul englez de-a lungul anilor. Millwall are una dintre cele mai înfricoșătoare grupuri de ultras din vechiul continent.

Două dintre cele mai faimoase incidente ale lor includ revolta din Kenilworth Road din 1985 și cea de pe Upton Park din 2009, care i-au implicat și pe rivalii locali de la West Ham United. Millwall este de asemenea considerat unul dintre cele mai detestate cluburi din fotbalul britanic.

Bushwackers este cel mai faimos grup de huligani și bătăuși ai clubului londonez. Acești ultrași au în componență în jur de 200-250 de membri și sunt de departe cei mai fanatici suporteri ai echipei Millwall.

Galatasaray

Fanii Galatasaray i-au salutat pe toți adversarii care intrau pe stadionul Ali Sami Yen cu sloganul „Bine ați venit în iad”. Vechiul stadion al clubului a fost un loc extrem de fioros pentru toată Europa înainte ca clubul să se mute pe Turk Telecom Arena în 2011. Acolo, tradiția a continuat cu un număr dublu de fani.

Fanii Galatei au fost implicați cu mai multă activitate huliganică decât multe echipe turcești la un loc. Luptele cu Fenerbahce, Arsenal și Leeds United sunt unele dintre cele mai documentate din istoria clubului.

Nu numai că fanii sunt unii dintre cei mai periculoși din întregul fenomen, dar, conform Guiness Book of World Records, ei sunt și cei mai zgomotoși.

Echipa națională a Columbiei

Columbia este o națiune pe care istoria a perceput-o ca fiind periculoasă în mai multe privințe, iar cultura lor sportivă este privită exact la fel.

În urma unui autogol nefericit în timpul Cupei Mondiale din 1994, fundașul columbian Andres Escobar a fost ucis de către fanii naționalei în Medellin.

Modifică setările cookies