Fotbal extern

GALERIE FOTO E fată sau băiat? A marcat un „poker” și aproape și-a calificat țara la Cupa Mondială, dar adversarii s-au revoltat

Între 11 și 30 octombrie 2022 se va disputa, în India, a șaptea ediție a Cupei Mondiale U-17 la fotbal feminin.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Mai 2022, 23:25
Data actualizarii: Luni 23 Mai 2022, 23:33

În ultima fază a preliminariilor, Tanzania a câștigat cu 4-1 în Camerun, toate cele patru goluri ale echipei oaspete fiind marcate de Clara Cletus Luvanga. Cu acest succes categoric, Tanzania e la un pas de calificare, având de îndeplinit o simplă formalitate în returul de pe 5 iunie, din Zanzibar.

Controversă în preliminariile Cupei Mondiale U-17: „Nu arată ca o fată!”

Imediat după meciul jucat la Yaounde, pe rețelele de socializare s-a născut o controversă privind sexul jucătoarei din Tanzania.

„Din punct de vedere fizic, ea nu arată ca o fată”, scrie și site-ul camfoot.com, care notează că victoria Tanzaniei este, prin urmare, una care naște polemică.

Luvanga joacă în Tanzania, la Yanga Princess, și în calificările pentru Mondial a înscris nu mai puțin de zece goluri pentru țara ei. „I se spune CR7”, scrie un jurnalist local pe Twitter.

Acuzații similare în fotbalul feminin

Nu este primul scandal de acest gen din fotbalul feminin. În 2015, opt jucătoare din naționala Iranului au fost acuzate că sunt, de fapt, bărbați care urmează să își schimbe sexul.

În noiembrie 2021, Iranul s-a aflat într-o postură similară. Portărița Zohreh Koudaei a fost acuzată de Federația din Iordania că este bărbat și le-a cerut celor de la FIFA să o suspende.

„Sunt femeie, singura mea vină este că nu sunt drăguță. E un act de bullying din partea Iordaniei”, s-a apărat atunci Zohreh Koudaei.

În 2010, naționala feminină din Guineea Ecuatorială ar fi trimis doi bărbați pe teren, la meciurile de la Cupa Africii.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!