Fotbal extern

Masacru in Egipt, suporterii au fost calcati in picioare de fortele de ordine! UPDATE: Numarul mortilor a ajuns la 30

Ultrasii lui Zamalek s-au batut cu politia inaintea unui meci din prima liga a Egiptului.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Februarie 2015, 09:15
Data actualizarii: Luni 09 Februarie 2015, 09:32

UPDATE 09:30 Numarul mortilor a ajuns la 30, anunta publicatia egipteana Ahram.


Cel putin 22 suporteri ai lui Zamalek au murit in confruntarile cu politia, anunta 'Al-Arabiya News'.

Spitalul din Cairo a consemnat deja ca 22 cadavre de la confruntari au ajuns acolo, fara sa se mai poata face nimic pentru oamenii respectivi.

Sursele din Ministerul de Interne din Egipt au refuzat sa spuna care e numarul decedatilor, dar s-au limitat sa confirme existenta a peste 20 de raniti.

"Ultrasii din brigada "Cavalerii Albi" au vrut sa intre la meci cu forta, toti odata, asa ca a trebuit sa intervenim si sa impiedicam distrugerile din zona", a spus intr-un comunicat Ministerul de Interne al Egiptului.

 

 

Meciul cu probleme a fost cel dintre Zamalek si Enppi, deschis publicului, cu intrare libera, asa cum nu se mai intampla in Egipt de la revoltele de la Port Said, din 2012, soldate cu 74 de morti. Acelea au avut loc tot pe fondul unui conflict intre suporteri, generat de simpatiile pro si contra fostului lider egiptean, Hosni Mubarak.

Numai ca autoritatile au permis acum accesul pentru doar 10.000 de fani, iar biletele gratuite puse la dispozitie s-au dat prea repede, asa ca au ramas pe dinafara multi doritori, informeaza 'Al-Arabiya News'.

Dupa ce politia a intervenit pentru ca fanii sa nu forteze intrarea, au fost necesare gaze lacrimogene, iar ultrasii au ripostat cu artificii si petarde. Apoi totul a degenerat si s-a ajuns la cel putin 22 decedati si la zeci de raniti, pana la aceasta ora.

Imagini de pe Pagina de Facebook a brigazii de ultrasi, "Cavalerii Albi":

 

 

 

 

 

 

In prima lor reactie, ultrasii din randul carora au decedat deja peste 20 de persoane, au afirmat ca varianta autoritatilor nu este cea corecta, legat de ce s-a intamplat la Cairo:

"Au inceput sa dea cu gaze lacrimogene, dupa care ne-au inconjurat cu un gard inalt de metal, acoperit cu sarma ghimpata. Asta in timp ce singura noastra scapare era intrarea in stadion, blocata si aceasta. Nu am mai avut unde sa ne ducem si ce sa facem! Cei care au cazut nu s-au mai putut ridica...", au spus suporterii, citati de ziarul "The Guardian".

ALTE IMAGINI VIDEO AICI, EXTREM DE SOCANTE, CU VICTIMELE

Modifică setările cookies