Jose Mourinho AS Roma Sevilla UEFA UEFA Football Board Fotbal extern

Decizie radicală luată de Jose Mourinho după ce a fost suspendat de UEFA: "Mă retrag cu efect imediat"

Jose Mourinho (60 de ani), antrenorul celor de la AS Roma, a fost sancționat aspru de UEFA după finala Europa League contra celor de la Sevilla, pierdută de italieni (1-1, 1-4 d.l.d.).

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 11:40
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 11:43

Mourinho a fost suspendat patru meciuri pentru că l-a insultat pe arbitrul finalei Europa League, pierdută pe 31 mai în fața celor de la Sevilla. Tehnicianul portughez a fost surprins după meci în parcarea stadionului apăstrofându-l pe Anthony Taylor și reproșându-i anumite decizii luate pe parcursul jocului.

Jose Mourinho se retrage din UEFA Football Board după ce a fost suspendat

La scurt timp după sancțiunea dictată de forul european, Jose Mourinho a cerut să se retragă din UEFA Football Board, un grup format din foști mari fotbaliști sau antrenori care dezbat problemele din fotbal referitoare la legile jocului, arbitraj sau calendar. Printre personalităție din acest grup se numără, printre alții, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Fabio Capello, Luis Figo, Patrick Vieira, Philipp Lahm sau Javier Zanetti.

"Vă mulțumesc pentru invitația de a-mi prelungi poziția de membru în UEFA Football Board, însă regret să vă informez că voi renunța, cu efect imediat, la participarea în acest grup.

Condițiie în care credeam cu tărie în momentul în care m-am alăturat nu mai sunt respectate și mă simt obligat să iau această decizie. Vă rog să îi comunicați decizia mea și domnului președinte Aleksander Ceferin", a transmis Mourinho, în scrisoarea trimisă către UEFA, potrivit The Athletic.

Ce sancțiuni au fost dictate după finala Europa League

Comisia de disciplină a UEFA l-a sancţionat miercuri cu o suspendare de patru meciuri pe antrenorul lui AS Roma, Jose Mourinho, pentru că l-a insultat pe arbitrul finalei Europa League, pierdută pe 31 mai în faţa echipei spaniole Sevilla FC.

După um meci deosebit de tensionat, decis la lovituri de departajare, un videoclip realizat în parcarea stadionului din Budapesta l-a arătat pe tehnicianul portughez insultându-l de mai multe ori pe arbitrul de centru, englezul Anthony Taylor, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Jose Mourinho, în vârstă de 60 de ani, nu va putea sta pe bancă la primele patru meciuri pe care AS Roma le va juca în Europa League în sezonul 2023/2024, a indicat UEFA într-un comunicat.

Potrivit organizaţiei arbitrilor englezi, PGMOL, Anthony Taylor şi familia sa au fost "hărţuiţi şi insultaţi" de suporteri ai Romei la aeroport. Aceste fapte nu sunt luate în calcul de UEFA, a cărei competenţă se opreşte la limitele stadionului.

De asemenea, UEFA a amendat clubul AS Roma cu 55.000 de euro şi cu disputarea unui meci în deplasare fără suporteri pentru o serie de infracţiuni, printre care "aprinderea de fumigene", "aruncarea de proiectile" şi "comportamentul incorect" al echipei.

De asemenea, clubul italian va trebui "să contacteze Federaţia maghiară de fotbal în termen de 30 de zile" pentru a repara pagubele cauzate de suporterii săi, care au spart "pubele, coşuri de gunoi, pahare, prize de cablu şi două scaune".

În schimb, UEFA nu a anunţat nicio sancţiune împotriva clubului Sevilla FC, care a făcut obiectul unor proceduri disciplinare separate pentru "invadarea terenului, aruncarea de proiectile, aprinderea de fumigene şi comportament incorect al echipei".

VIDEO Finala Europa League: Sevilla - AS Roma | REZUMAT

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!