"De acest lucru sunt cel mai mandru!" Asa arata adevarata mostenire lasata de uriasul Johan Cruyff. VIDEO CUTREMURATOR

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Martie 2016, 16:42
Data actualizarii: Vineri 25 Martie 2016, 16:47

UEFA omagiaza una dintre legendele adevarate ale fotbalului, Johan Cruyff, decedat in aceasta saptamana, rapus de cancer, la varsta de 68 de ani.

Cruyff a fost un revolutionar, inspirand suporteri din lumea intreaga cu viziunea sa si intelegerea sa unica a jocului pe care l-a iubit.

Cu Ajax, el a castigat de 3 ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni din 1971 si pana in 1973. A marcat de doua ori in finala din 1972 impotriva lui Inter. Cu Olanda, a ajuns in finala Cupei Mondiale din 1974.

S-a intors la Ajax si a cucerit Cupa Cupelor in 1987. Apoi avea sa mearga la Barcelona unde filosofia sa despre fotbal a pus bazele unei epoci cu un succes incredibil care continua si azi.

A condus Barcelona catre castigarea primei Cupe a Campionilor din istoria sa catre cucerirea a patru titluri consecutive de campioana in Primera Division.

Johan Cruyff este unul dintre gigantii adevarati ai fotbalului. Tehnica, pasiunea si stilul sau, atat ca jucator, cat si ca antrenor, vor constitui o mostenire eterna.

"Cel mai mandru sunt atunci cand vad cati jucatori pe care i-am antrenat au devenit ei insisi antrenori, cand vad felul in care ei abordeaza fotbalul, ce fotbal promoveaza. E vorba despre dragostea pentru fotbal, despre ajutarea cuiva, despre sprijinul pe care il acorzi pentru ca cineva sa-si imbunatateasca jocul. De acest lucru sunt cel mai mandru: ca toti acei fotbalisti buni sunt gata acum sa ajute alti oameni"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!