Concurenta pentru Romania si Bulgaria! Columbia, Peru si Ecuador vor sa organizeze Cupa Mondiala din 2030! 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2019, 13:45
Data actualizarii: Duminica 15 Septembrie 2019, 14:00

Inca trei tari sud-americane si-au anuntat intentia pentru candidatura la Cupa Mondiala din 2030.

Presedintele Columbiei, Ivan Duque, a anuntat ca alaturi de Peru si Ecuador, Columbia vrea sa fie gazda Cupei Mondiale din 2030. "Nu va fi usor, deoarece suntem in competitie cu tari care au traditie si infrastructura".

Presedintele din Ecuador, Lenin Moreno a venit cu ideea ca toate cele trei tari legate de Muntii Anzi sa candideze. Columbia mai vrea sa organizeze si Cupa Mondiala de fotbal feminin din 2023.

Romania vrea sa candideze si ea pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030, alaturi de Bulgaria, Grecia si Serbia. O serie de intalniri la care a participat premerul Viorica Dancila au avut loc deja, iar premierul grec Alexis Tsipras spune ca ar putea fi un moment important pentru cele patru natiuni.

"Trebuie sa avem in vedere si faptul ca politica si economia au multe puncte comune si cu sportul, astfel ca Balcanii sa nu fie priviti ca o regiune de tensiuni, ci a prieteniei dintre statele situate aici", a spus Tsipras.

Si premierul bulgar Boiko Borisov a vorbit despre acest subiect.

"Cred ca propunerea dlui Tsipras sa candidam la Campionatul Mondial de fotbal, cele patru tari impreuna, in 2030, este foarte buna",
a precizat Borisov.

Sunt cateva tari care au anuntat deja ca vor candida: Uruguay-Argentina-Paraguay din America de Sud si Algeria-Maroc-Tunisia din Africa, in timp ce Camerun-Egipt, Spania-Portugalia, Anglia-Scotia-Tara Galilor-Irlanda de Nord-Irlanda si Coreea de Sud-Coreea de Nord-Japonia-China s-au anuntat interesate.


Gazda Cupei Mondiale din 2030 va fi anuntata la Congresul FIFA din Qatar, in timpul Cupei Mondiale din 2022. Cupa Mondiala din 2026 va fi gasduita de SUA, Mexic si Canada. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!