Cine sunt fotbaliștii preferați ai lui Putin? Messi și Ronaldo nu au prins podiumul

Lionel Messi Fotbal extern Lionel Messi și Neymar
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Februarie 2022, 00:31
Data actualizarii: Vineri 25 Februarie 2022, 07:57

Vladimir Putin este unul dintre cei mai cunoscuți lideri politici din lume, iar puterea sa a speriat întreaga planetă, după ce Rusia a atacat Ucraina.

Pe lângă activitatea de lider al Rusiei, Vladimir Putin se numără printre persoanele pasionate de fotbal. În vârstă de 69 de ani, Putin a alcătuit chiar o listă cu cei mai buni fotbaliști ai istoriei.

Liderul rus nu i-a inclus pe contemporaniii Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. El a mizat pe un rus și doi sud-americani, pentru primii trei cei mai buni fotbaliști din istorie.

Pele și Diego Maradona împart, în viziunea lui Vladimir Putin, primele două poziții, în timp ce, pentru a nu se abate de la spiritul naționalist, pe locul trei a fost pus fostul portar Lev Yașin.

Putin este un cunoscut fan al fotbalului și al sportului în gerenal. A reușit că convingă FIFA că ediția din 2018 a Campionatului Mondial trebuie să aibă loc în Rusia, în timp ce, mulți sportivi ruși au fost prinși dopați la competițiile prestigioase, inclusiv la Jocurile Olimpice, acolo unde dreptul Rusiei de a participa a fost suspendat, sportivii reprezentând doar un comitet, nu țara în sine.

Mircea Lucescu, prins de război în Ucraina

Antrenorul lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, nu a reușit să se refugieze în România, dar speră că va reuși, în perioada următoare, să vină în țară, pentru a se adăposti.

Toţi jucătorii au fost sfătuiţi să rămână pe la casele lor. În lot sunt doar patru stranieri.

Se fac demersuri pentru a găsi o cale ca toţi să plece cu un tren spre Polonia şi de acolo să meargă fiecare mai departe, de unde provine. Vom pleca de aici cu maşina mea, împreună şi cu basarabenii din staff, şi cu Ognjen Vukojevici, unul dintre secunzi.

Dar în niciun caz azi, fiindcă e deja foarte târziu. Oraşul e sufocat de ambuteiaje, sunt cozi de câte 50 de kilometri la porţile Kievului. Cei care au plecat de dimineaţă, abia acum reuşesc să iasă pe drumurile spre vest.

O să evităm Transnistria şi vom merge undeva spre Cernăuţi ca să intrăm în ţară prin Moldova. Sunt în jur de 550 de kilometri. În condiţiile actuale, nimeni nu ştie cât am putea face pe drum. Dar nu cred că e periculos în acea direcţie”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit playsport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!