kylian mbappe Adama Traore dribbleri Erling Haaland Fotbal extern

Cine driblează cel mai bine în Europa. Mbappe, depășit la o distantă uriașă de un fotbalist din Premier League

Deși nu a marcat niciun gol și nu a oferit niciun asist, un atacant din Premier League este cel mai bun dribler din Europa.

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 11:04
Data actualizarii: Vineri 24 Septembrie 2021, 11:19

Wolverhampton Wanderers s-ar putea să nu aibă cel mai bun început de sezon, dar cel puțin au cel mai bun dribler din Europa în lot lor. Adama Traore este jucătorul care a realizat cele mai multe driblinguri în acest sezon și este la o distanță fulminantă de locul 2, Kylian Mbappe.

La ani lumină distanță de Kylian Mbappe

Potrivit Opta, spaniolul a încercat de 59 de ori să dribleze și a finalizat cu succes 49 dintre acestea, cifră care depășește cu mult pe ceilalți competitori, precum Kylian Mbappe (20 din 42), Vinicius Junior (20 din 42) și Sofiane Boufal (19 din 42).

Doar Jarrod Bowen (83.33%), de la West Ham, are un procent mai bun de driblinguri reușite decăt Adama (83.05%), Paul Pogba se clasează pe ultimul loc de pe podium cu un procent de 80%.

Însă aceste driblinguri nu au avut vreun impact pe tabela de marcaj pentru Adama, nereușind să ofere vreun gol sau un asist în acest început de sezon.

Chiar și așa, antrenorul lui Wolves, Bruno Lage nu este îngrijorat și este încântat să îl aibă pe puternicul jucător în lotul său.

„Toată lumea vorbește despre faze finalizate, dar nu e tot timpul vorba despre asta. Traore creează foarte multe șanse, ne ajută cu presingul și obține multe lovituri libere. Trebuie să protejăm jucători de top, iar Adama este unul dintre ei”, a declarat Bruno Lage, antrenorul „lupilor”.

Modifică setările cookies