FOTO ȘI VIDEO Ce mai face Ze Kalanga, fostul star al Angolei campion cu Dinamo. Interviu pentru Deutsche Welle: ”Fotbalul nostru e pe moarte”

Ze Kalanga Campionatul Mondial din 2006 Deutsche Welle Dinamo nationala Angolei Fotbal extern
Cătălin Parfene
Data publicarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 13:38
Data actualizarii: Marti 10 Ianuarie 2023, 13:53

Ze Kalanga a fost legitimat la Dinamo între 2006 și 2010, după ce s-a remarcat la Campionatul Mondial din Germania, și a câștigat un titlu de campion al României în 2007, ultimul pentru ”câini”.

Ajuns la 39 de ani, Ze Kalanga, fostul jucător al lui Dinamo între 2006 și 2010, s-a retras din fotbal și recent a oferit un interviu celor de la Deutsche Welle.

Mijlocaș/extremă dreapta, el a participat cu naționala Angolei la Campionatul Mondial din 2006 din Germania, după care s-a transferat la gruparea ”câinilor”, și este dezamăgit de starea actuală a selecționatei ”Palancas Negras”.

”Participarea noastră la Mondial (n.r. - singura din istorie pentru Angola: 0-1 cu Portugalia, 0-0 cu Mexic și 1-1 cu Iran în grupe, meciuri în care Ze Kalanga a jucat titular și a dat pasa decisivă la unicul gol înscris de naționala sa la CM) a fost un eveniment istoric. A fost ceva extraordinar atât pentru noi, fotbaliștii, cât și pentru întreg poporul angolez.

Ze Kalanga: ”După Mondialul din 2006 existau mari speranțe. Totul a fost doar un vis”

După acel Mondial existau mari speranțe, toată lumea se gândea că se vor ivi soluții pentru orice, însă de fapt atunci a început declinul. Totul a fost doar un vis.

Nici nu știu ce nu a mers bine pentru că în ultimul timp, de când m-am retras, nu mai urmăresc fotbalul din Angola.

Sunt foarte sincer și o spun din toată inima: ce știu este că fotbalul nostru e pe moarte”, a explicat Ze Kalanga pentru Deutsche Welle.

Angolezul, campion cu Dinamo: ”Ze Kalanga umblă creanga”

La Dinamo, unde extrema dreaptă întârzia frecvent la reunirile echipei (”Ze Kalanga umblă creanga”, titrau atunci ziarele de sport din România), angolezul a câștigat titlul de campion în primul sezon, 2006-2007, după care a fost împrumutat un an la Boavista Porto.

În 2010 a plecat din ”Ștefan cel Mare” și a revenit în țara natală. S-a retras în 2017 de la Santa Rita de Cassia, pe care a și antrenat-o, pentru scurt timp însă, conform Angola Online.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!