fotbalistul ideal caracteristici Cristiano Ronaldo Leo Messi studiu fotbal Fotbal extern

Așa arată fotbalistul ideal! Ronaldo și Messi îndeplinesc doar o parte dintre cerințe

Au fost analizați 300 cei mai de succes fotbaliști, pentru a le găsi punctele comune. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Septembrie 2021, 10:54
Data actualizarii: Miercuri 22 Septembrie 2021, 11:05

Conform unei anchete comandate de rantcasino.com, cei mai valoroși fotbaliști din lume au o înalțime medie (178cm-181cm), o greutatea cuprinsă între 76 și 79 kg, au părul șaten și o tunsoare cu părul ras în partea inferioară, folosesc piciorul drept pentru a lovi mingea, sunt bărbieriți proaspăt și au o vârstă cuprinsă între 34 și 36 ani. Jucătorul ideal ar trebui să aibă înălțimea lui Jadon Sancho, greutatea lui Kevin De Bruyne, culoarea părului lui Jamie Vardy, freza lui Neymar, să fie bărbierit precum Cristiano Ronaldo și să aibă vârsta lui Leo Messi. 

Deși Leo Messi și Cristiano Ronaldo sunt considerați cei mai de succes fotbaliști din ultimul deceniu, ei nu bifează toate atributele jucătorului model. Aceeași sursă dezvăluie că cei care se apropie cel mai mult de șablonul ideal sunt Neymar (înălțime, picior folosit, tunsoare, păr facial), Jamie Vardy (înălțime, greutate, vârstă, culoarea părului) și Jadon Sancho (înălțime, greutate, picior folosit, păr facial). 

Studiul a arătat, poate în mod surprinzător, că fotbaliștii care se îngrijesc de înfățișarea lor și sunt proaspăt tunși și bărbieriți au evoluții net pozitive celor care prezintă freze și pilozități faciale mai excentrice, deși aceștia erau considerați, până acum, mai creativi. Al doilea cel mai de succes interval de înălțime este cuprins între 184cm și 187cm. Aceste caracteristici au fost extrase după analizarea celor mai valoroși 300 de fotbaliști din lume și au fost comparate cu statisticele în privința golurilor marcate, paselor de gol, numărul meciurilor și minutelor jucate, paselor și driblingurilor reușite, vitezei de deplasare, victoriilor, egalurilor și înfrângerilor înregistrate de echipele lor. 

Modifică setările cookies