Anunțul Ministerului Federal din Brazilia după ce Robinho a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru viol în grup

Robinho Fotbal extern Era anuntat la acelasi nivel cu Ronaldo si Real il prezenta ca pe viitorul 'Balon de Aur'! Confesiunile lui Robinho
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 13:26
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 13:46

Conform anchetei, Robinho ar fi determinat-o pe tânăra de 23 de ani să consume alcool pentru a o forţa ulterior să facă sex în grup într-un vestiar dintr-o discotecă, fără ca aceasta să se poată opune.

Ministerul Public federal din Brazilia a precizat, luni, că fostul fotbalist brazilian Robson de Souza "Robinho" va ispăşi în ţară sentinţa pronunţată de justiţia italiană, care l-a condamnat la nouă ani de închisoare pentru violenţă sexuală, informează agenţia EFE.

"Pentru Ministerul Public nu există niciun impediment legal pentru transferul executării pedepsei", a afirmat procurorul general adjunct al Republicii, Carlos Frederico Santos, după trimiterea sentinţei la Tribunalul Superior de Justiţie (STJ), se arată într-un comunicat.

  • Era anuntat la acelasi nivel cu Ronaldo si Real il prezenta ca pe viitorul Balon de Aur ! Confesiunile lui Robinho

Avizul Parchetului, la cererea magistratului Maria Thereza de Assis, judecătorul de caz de la STJ, este primul pas pentru punerea în executare a pedepsei în Brazilia.

"Având în vedere imposibilitatea extrădării lui Robinho în Italia", din cauza unui principiu constituţional din Brazilia, justiţia italiană a oficializat pe 17 februarie cererea de aprobare a sentinţei, conform Parchetului.

Adjunctul procurorului general a afirmat că aprobarea se bazează pe "respectarea principiului neaplicării a două pedepse pentru aceeaşi infracţiune".

În cazul lui Robinho, "fostul fotbalist va fi notificat la adresa de domiciliu indicată", a mai spus Santos.

În luna octombrie, justiţia italiană solicitase extrădarea fostului atacant al echipelor Real Madrid şi AC Milan după condamnarea pentru un viol în grup comis asupra unei tinere albaneze la Milano, în 2013.

  • Conform anchetei, Robinho ar fi determinat-o pe tânăra de 23 de ani să consume alcool pentru a o forţa ulterior să facă sex în grup într-un vestiar dintr-o discotecă, fără ca aceasta să se poată opune.

La viol a mai participat un prieten al fotbalistului, Ricardo Falco, condamnat şi el la nouă ani de închisoare, şi alţi patru bărbaţi rămaşi neidentificaţi.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!