Adi Mutu, criticat după sosirea la Baku: "Un antrenor care nu a avut succes! Greu de crezut cu o asemenea carieră în spate"

Adrian Mutu Azerbaidjan Neftchi Baku Rapid Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Iulie 2023, 08:43
Data actualizarii: Joi 13 Iulie 2023, 08:42

Adrian Mutu a semnat recent cu Neftchi Baku, după ce a acceptat oferta azerilor și a părăsit postul de antrenor de la Rapid.

Neftchi Baku, locul 3 în ultimul campionat din Azerbaidjan, care va juca în Conference League, a decis să mizeze tot pe un antrenor român în noul sezon, după ce echipa a fost pregătită de Laurențiu Reghecampf.

Sosirea lui Mutu la Neftchi Baku, privită cu neîncredere de azeri

Totuși, varianta aleasă de conducerea lui Neftchi nu este pe placul tuturor. Publicația azeră Sportinfo a făcut un rezumat al carierei de antrenor a lui Adrian Mutu și a ajuns la concluzia că "Briliantul" nu ar fi, cel puțin din punct de vedere statistic, varianta ideală pentru proiectul clubului din Baku.

Azerii subliniază în materialul lor mai multe aspecte: că Mutu nu a fost angajat timp de 5 luni între experiența de la FC U Craiova și cea de la Rapid, că nu a impresionat nici la formația giuleșteană în al doilea sezon, dar și că nu a strâns la niciun club mai mult de un an și jumătate pe banca tehnică.

"Așa cum se observă din statistici, Adrian Mutu nu a avut succes la cluburi și la echipa națională, unde a lucrat ca principal. Pentru cineva care nu este un mare antrenor în țara natală și nu a lucrat niciodată mai mult de un an și jumătate la o echipă, Azerbaidjanul este văzut drept o oportunitate majoră de a câștiga bani și de a debuta în cupele europene.

Să sperăm că Neftchi va fi varianta bună pentru Mutu, iar Mutu varianta bună pentru Neftchi, dar este greu de crezut cu o asemenea carieră de antrenor în spate", a scris publicația azeră.

Adrian Mutu: "Scopul meu e să o aduc pe Neftchi înapoi unde îi e locul"

După ce a fost prezentat oficial la noua sa echipă, Adi Mutu a scris un mesaj pe social media în care a precizat că se simte onorat să fie numit antrenor principal la azeri.

„Sunt onorat să fiu numit antrenor principal la Neftchi. E cel mai mare club din Azerbaijan cu cea mai mare și mai pasionată bază de fani din țară. Suporterii sunt renumiți în Europa pentru pasiunea și loialitatea lor și sper să construiesc o legătură bună cu ei.

Scopul meu e să o aduc pe Neftchi înapoi unde îi e locul. Să domine Azerbaijanul și să reprezinte țara în Europa cu mândrie și onoare.

Neftchi are un proiect uriaș, care include printre altele restructurarea clubului și modernizarea acestuia în conformitate cu conceptul unui club de fotbal european modern. Am fost impresionat de acest proiect în timpul discuțiilor mele cu conducerea, care a avut o viziune despre cum să conducă reformele.

Știu că situația actuală îi rănește pe fanii noștri și pe comunitatea Neftchi. Voi folosi toate cunoștințele, experiența și expertiza mea pentru a schimba această situație și pentru a-i face fericiți pe suporteri. Neftchi e destinată gloriei, iar mai devreme sau ma itârziu echipa va face lucruri grozave în Europa.

Ăsta e destinul nostru. Și sunt încântat să am o astfel de oportunitate de a încerca să o fac mai devreme decât mai târziu. Cu toate astea, înțelegem că ăsta e un proces, o să dureze ceva timp. Dar abia aștept să încep să lucrez cu echipa și să încerc să o îmbunătățesc”, a scris Adrian Mutu, pe rețețele sociale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!