Fotbal extern

GALERIE FOTO A jucat în Liga 1, apoi a devenit selecționer la 32 de ani și acum a fost desemnat cea mai bună extremă stânga din istorie!

Atacantul Jimmy Mulisa din Rwanda a evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamț în urmă cu mai bine de un deceniu și este considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști ai țării sale.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 15:43
Data actualizarii: Duminica 24 Aprilie 2022, 15:43

Jimmy Mulisa, fost atacant în returul sezonului 2009-2010 la Ceahlăul Piatra Neamț, echipă pe atunci în Liga 1 pentru care a marcat două goluri în 15 meciuri, a fost desemnat cea mai bună extremă stânga din istoria Rwandei de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului, organizație care colaborează oficial cu FIFA.

Mulisa, care și-a pierdut tatăl în sângerosul război civil din Rwanda de la începutul anilor '90, a jucat sezoane bune în Belgia (la Mons, Mechelen, Tournai, Hamme, Roeselare, Beveren, Tubize și Berchem), precum cei mai mulți conaționali, și s-a retras din cariera de jucător în 2014. 

La 32 de ani, Mulisa devenea selecționerul Rwandei

În 2016, la doar 32 de ani, Mulisa a devenit selecționerul Rwandei, pentru scurt timp însă. 

Ulterior a antrenat-o pe APR FC (Armée Patriotique Rwandaise Football Club) Kigali, cea mai bună echipă de club din țara natală, cu care a câștigat mai multe trofee interne.

Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului i-a inclus în cea mai bună echipă all-time a Rwandei, printre alții, pe Désiré Mbonabucya (fostul golgheter de la Gaziantepspor și Sint-Truiden), Hamad Ndikumana (ex-Anderlecht, Mechelen, Gent), Fritz Emeran (ex-Mechelen, Genk, Fortuna Sittard) sau Claude Kalisa (ex-Sint-Truiden).

Zilele trecute, organizația cu sediul la Zurich a publicat și formația ideală a României din toate timpurile, în care s-au regăsit doar patru membri ai ”Generației de Aur” de la Campionatul Mondial din 1994.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies