F1 schimba regulile din nou! Motoare noi din 2016! Cea mai importanta miza din acest moment

Bernie Ecclestone Formula 1 F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 19 Decembrie 2014, 18:24
Data actualizarii: Vineri 19 Decembrie 2014, 18:25

Bernie Ecclestone a propus la Geneva, intr-o intalnire de strategie a sefilor din Formula 1, ca echipele sa renunte la motoarele V6, introduse in acest sezon. 

Jurnalistul german Michael Scmidt de la Auto Motor si Sport a aflat ca propunerea nu a avut un raspuns final, dar ca sunt sanse mari ca in Formula 1 sa se produca modificari mari pentru sezonul 2016.

"Motoarele trebuie sa fie mai galagioase, mai puternice si mai ieftine", a aflat Schmidt.

"Tinta e sa se ajunga la 1000 de cai putere si la un cost de 10 milioane de euro pe echipa. Un grup de experti trebuie sa gaseasca soltii de implementare pana la finalul lunii ianuarie", a adaugat reputatul jurnalist german.

Sezonul 2014 a fost considerat catastrofal pentru multe echipe, cand motoarele au fost scauzute la 1.4 litri. Cea mai afectata a fost campioana ultimilor patru ani, Red Bull, care a pierdut titlul mondial si la echipe si la piloti.

Acum e prea tarziu sa mai se poata realiza schimbari pentru 2015, sezon in care Mercedes este mare favorita pentru ca e singura care a scos un motor V16 de 1.6 litri decent.

S-au luat cateva hotarari pentru sezonul 2015 la Geneva, scrie motorsport.com. In momentul in care Ecclestone a introds etapa noua din Coreea s-a spus ca e o metoda prin care seful F1 le acorda echipelor cate un motor nou pentru sezonul urmator.

Astazi, speculatiile au fost incheiate dupa ce sefii F1 au hotarat ca fiecare pilot sa foloseasca doar patru motoare pe parcursul sezonului 2015, indiferent de numarul de curse!

Un motor in plus ar costa fiecare echipa cate 800.000 de euro, asta intr-o perioada de criza si in care Formula 1 incearca sa isi restranga cheltuielile.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!