Audi și Porsche au primit acceptul să intre în Fomula 1! 

Audi f1 Formula 1 Porsche Red Bull Porsche F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Mai 2022, 13:11
Data actualizarii: Marti 03 Mai 2022, 13:29
Propunerea celor doi producători auto ai concernului Volkswagen a fost acceptată de Herbert Diess, șeful companiei germane. 

Cele două mari companii producătoare de mașini cochetau de mai mulți ani cu dorința de a se alătura F1, dar au primit doar acum acceptul conducerii companiei Volkswagen de a investi în producerea de motoare pentru cea mai importantă competiție auto din lume, după ce au arătat că profiturile lor se vor mări, în urma acestei acțiuni. 

Audi și Porsche au fost aproape să se alăture competiției, în 2020, dar au decis să amâne decizia, după ce au analizat în amănunt regulile în privința motoarelor omologate. Luna trecută, conducerea F1 a decis ca noile motoare să funcționeze pe combustibili alternativi și cu introducerea unei propulsii parțial electrice, ceea ce a făcut ca cele două firme germane să nu mai ezite și să se ceară voie să se alăture "Marelui Circ". 

Porsche ar urma să producă motoarele pentru echipa Red Bull, începând cu sezonul 2026, când va avea loc o viitoarea schimbare de regulament în privința motoarelor admise în competiție, iar echipa se va redenumi Red Bull - Porsche. Compania din Stuttgart are o istorie bogată în sporturile cu motor, câștigând de 19 ori cursa de 24 de ore de la Le Mans, iar Porsche Formula E Team participă cu succes în ABB FIA Formula E Championship. 

În același timp, Audi vrea să cumpere o echipă care concurează deja în F1, cel mai probabil urmând să depună oferte de peste 500 de milioane de euro pentru McLaren, Aston Martin sau Williams și să-și stabilescă cartierul general în Marea Britanie. Compania din Ingolstadt are, de asemenea, un puternic pedigriu sportiv, mașinile sale concurând în competiții prestigioase, precum WRC, GTO (Daytona, Sebring), DTM, STW, BTCC, 24 Hours of Le Mans sau Formula E. 

Foto - @porsche.formulae

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!