Lewis Hamilton Formula 1 Mercedes Stiri

GALERIE FOTO Lewis Hamilton își va schimba numele! Cum se va numi septuplul campion mondial din Formula 1 

Britanicul și-a anunțat fanii cu privire la noua hotărâre. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Martie 2022, 18:31
Data actualizarii: Luni 14 Martie 2022, 18:40

Noul sezon din Formula 1 este pe punctul să înceapă. Bahrain va găzdui prima cursă din acest sezon, în week-end-ul 18-20 martie. Iar înaintea acestui eveniment, Lewis Hamilton (37 ani) a mărturisit că are de gând să-și schimbe numele și să-și adauge și numele de fată al mamei sale, Larbalestier. 

Hamilton: „Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton”

„Sunt foarte mândru de numele familiei mele: Hamilton. De fapt, puţin ştiu că numele de familie al mamei mele este Larbalestier. Şi sunt pe cale să pun asta în numele meu. Pentru că nu înţeleg pe deplin ideea că, atunci când oamenii se căsătoresc, femeia îşi pierde numele. Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton”, a declarat Lewis Hamilton la Dubai Expo. 

Părinții lui Lewins Hamilton au divorțat când acesta era copil, iar pilotul a rămas cu numele tatălui, în timp ce mama sa a revenit la numele de fată.

De-a lungul timpului, britanicul a reușit să câștige 7 Campionate Mondiale în formula 1, fiind cel mai titrat pilot, la egalitate cu Michael Schumacher.  

Scandal imens, după cursa care l-a făcut campion mondial pe Verstappen

Rivalitatea dintre Mercedes și Red Bull, dar și dintre Lewis Hamilton și Max Verstappen, a atins cote maxime la finalul stagiunii trecute, când olandezul a câștigat titlul mondial în ultimul tur al ultimei curse a sezonului. Verstappen a primit acceptul comisarului de cursă să depășească piloții întârziați aflați între el și rivalul său, în timp ce safety car-ul se afla pe pistă, după ieșirea în decor a lui Nicholas Latifi (Williams).

În ultimul tur de pistă, Verstappen, care schimbase pneurile și avea aderență mai bună, l-a depășit ușor pe Hamilton, care a pierdut ocazia să câștige al optulea titlu mondial și să îl depășească pe Michael Schumacher la acest capitol. Ulterior, Mercedes a depus contestație, dar titlul mondial a rămas în posesia lui Verstappen, în timp ce FIA l-a concediat, două luni mai târziu, pe Michael Masi, australianul care fusese directorul cursei de la Abu Dhabi. 

Modifică setările cookies