Un fost internațional râde de Edi Iordănescu înainte de EURO 2024: ”Dacă Messi era român, nu era chemat la națională”

edi iordanescu Danut Lupu EURO 2024: EURO 2024 Edi Iordănescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iunie 2024, 15:26
Data actualizarii: Duminica 09 Iunie 2024, 15:26

Campionatul European din Germania este transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Înainte de plecarea în Germania, acolo unde va întâlni Ucraina, Belgia și Slovacia în faza grupelor Campionatului European, România a remizat în cele două jocuri de pregătire, 0-0 cu Bulgaria și 0-0 cu Liechtenstein.

Fostul internațional Dănuț Lupu (57 de ani) a analizat prestația ”tricolorilor” în jocurile de pregătire și are un pariu înainte de primele meciuri de la turneul final.

Campion cu Dinamo și Rapid, Lupu crede că Denis Alibec va marca pentru România la Campionatul European.

Dănuț Lupu: ”Dacă Messi era român, nu era chemat la națională”

„Este adevărat, am făcut două jocuri slabe din toate punctele de vedere. Să nu uităm că este o perioadă de încărcare la nivel fizic. Asta a contat mai mult decât rezultatele. Bine că n-am luat gol. În această perioadă a anului, organismul jucătorului este învăţat să intre în vacanţă. Mai ales, la noi, la români, că nu prea mergem la turneele finale.

Şi acum, să vă zic ceva, să recunoaştem: ne-am calificat la EURO datorită grupului, nu calităţilor individuale ale jucătorilor. Edi a reuşit să-i strângă la un loc, să facă o echipă naţionaă unită. Cine ştie… poate ne-am păstrat golurile pentru meciurile oficiale

Am auzit şi că unii îl cer pe Mitriţă la naţională. Să vă zic ceva: Edi a vorbit de 3 ori cu el, i-a spus ce vrea de la el. La Edi, dacă nu faci faza de apărare, nu vii, nu joci. Din acest punct de vedere, şi Messi, dacă era român, tot nu ar fi fost chemat de Edi Iordănescu la naţională. Am încredere în Alibec, că dăm gol cu el la EURO”, a spus Dănuț Lupu, pentru sportpesurse.ro.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

Datele și orele la care joacă România la EURO 2024

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!