VIDEO EXCLUSIV ”Trecem de grupă la EURO?”. Victor Pițurcă a dat răspunsul pe loc

Victor Piturca Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 17:32
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 17:33

România va debuta pe data de 17 iunie la EURO 2024, turneu final ce poate fi urmărit ÎN DIRECT pe PRO TV și VOYO.

”Tricolorii” au fost repartizați în Grupa E, acolo unde se vor duela cu Belgia, Ucraina și Slovacia. Primul meci va fi chiar împotriva Ucrainei, echipă care și-a asigurat locul la turneul final după ce a trecut de baraj.

Selecționer al României în trei rânduri, Victor Pițurcă (67 de ani) a fost întrebat direct dacă România s-ar putea califica în fazele eliminatorii ale Campionatului European, iar răspunsul a venit imediat. 

Antrenorul este convins că ”tricolorii” își pot face speranțe înainte de turneul final și spune că nu se teme de adversarele pe care România le va întâlni în grupă.

Victor Pițurcă: ”Trebuie să ne facem speranțe”

„Timpul trece foarte, foarte repede. E importantă această perioadă pentru jucătorii care vor forma lotul pentru EURO, ei trebuie să joace la echipele de club, să fie în formă bună și, în primul rând, să fie sănătoși. Dacă, Doamne ferește, se accidentează unul dintre jucătorii importanți, la echipa noastră se vede imediat.

Avem o grupă din care, zic eu, trebuie să ne facem speranțe. Nu va fi simplu, nu va fi ușor, nu suntem noi peste celelalte, zic că peste nicio echipă nu aș putea să spun că suntem, dar suntem cam de aceeași valoare. Nu mi-e frică nici de Ucraina, i-am văzut la meciul de baraj, au avut șansă. Depinde de foarte multe lucruri, mai e o perioadă, să vedem cum vor fi băieții noștri și cum vom pregăti jocurile respective”, a spus Victor Pițurcă, în exclusivitate pentru PRO TV.

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

  • La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!