Supercomputer-ul revine! Pronosticul dat pentru România - Belgia, după ce tricolorii au spulberat Ucraina

Romania Belgia EURO 2024 Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Iunie 2024, 17:25
Data actualizarii: Joi 20 Iunie 2024, 17:26

România va înfrunta Belgia, la Koln, sâmbătă, de la ora 22:00, în a doua rundă din grupa E de la EURO 2024. Partida va fi transmisă în direct de PRO TV și VOYO.

România a început fantastic turneul final din Germania, victorie cu 3-0 contra Ucrainei, la Munchen, în timp ce Belgia, marea favorită a grupei, a suferit un eșec neașteptat contra Slovaciei, scor 0-1.

Belgia, considerată favorită clară contra României de către statisticienii de la Opta

Statisticienii de la Opta, care o dădeau favorită pe Ucraina (42,6%) la duelul cu România (31,5%), au revenit cu o analiză și pentru meciul dintre tricolori și Belgia, de la Koln. Și de această dată supercomputerul o dă favorită pe adversara României, însă de această dată cu un procentaj mult mai mare pentru Belgia.

"Supercomputer-ul Opta consideră Belgia drept marea favorită pentru acest meci, cu 62,8% șanse de victorie în simulările de dinaintea meciului cu România", au scris cei de la The Analyst, care au prezentat și o statistică interesantă: " Belgia nu a marcat niciun gol în urma ultimelor 47 de șuturi expediate la meciurile de la turneele finale".

  • 16,6% sunt șansele pentru o victorie a României contra Belgiei, potrivit Opta.

Tot Opta a încercat să anticipeze cele două formații de start pentru duelul de la Koln. În tabăra României sunt văzute două modificări față de partida cu Ucraina: Adrian Rus și Valentin Mihăilă în locul lui Marius Marin, respectiv Florinel Coman.

  • România: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - Rus - Man, R. Marin, Stanciu, Mihăilă - Drăguș
  • Belgia: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Tielemans, Onana - Trossard, De Bruyne, Doku - Lukaku

S-a stabilit arbitrul pentru partida dintre România și Belgia 

Meciul de la Koln va fi condus la centru de polonezul Szymon Marciniak. Polonezul va fi ajutat la cele două linii de Tomasz Listkiewicz şi Adam Kupsik, iar rezervă va fi Donatas Rumšas, din Lituania.

În camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski şi Tomasz Kwiatkowski şi slovenul Nejc Kajtazovic. Symon Marciniak a arbitrat finala Cupei Mondiale din 2022, câştigată de Argentina în faţa Franţei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!