GALERIE FOTO Singurul cuvânt folosit de maghiari după ce au văzut echipamentul României de la EURO 2024

Romania EURO 2024 Ungaria EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iunie 2024, 18:27
Data actualizarii: Marti 11 Iunie 2024, 18:28

România a luat o decizie inedită legată de echipamentul de joc înainte de Campionatului European din Germania, care se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie, în direct la PRO TV, PRO ARENA și VOYO.

Pe lângă faptul că este doar una dintre cele două echipe de la EURO 2024 sponsorizate de Joma, naționala României a hotărât să nu apeleze la un echipament nou pentru turneul final, așa cum au făcut cele mai multe dintre participante.

România, descrisă drept "econoamă" de presa maghiară după decizia privind echipamentul

România va participa la EURO 2024 cu același echipament din preliminarii, lansat în 2023. Anunțul a fost făcut de Răzvan Burleanu în urmă cu trei luni, președintele FRF, care explica: "Ceea ce ne dorim cel mai mult este ca suporterii care ne vor insoți în Germania și cei care vor rămâne în țară să poată să achiziționeze în continuare tricoul actual al echipei naționale".

Ziarul maghiar Nemzeti Sport a realizat un material cu toate echipamentele de la EURO 2024, iar România a fost descrisă într-un singur cuvânt - "econoamă".

"FRF a hotărât să nu aibă tricouri noi de la compania spaniolă Joma pentru Campionatul European, preferând să rămână cu același model din preliminarii, lansat în martie 2023. Motivul este acela că românii nu și-au dorit să producă niște cheltuieli inutile pentru fani. Suporterii vor putea să-și cumpere noile tricouri înaintea preliminariilor pentru CM 2026.

La Campionatul European, românii vor avea trei modele de echipament, iar culorile de pe drapelul național, albastru, galben și roșu, vor putea fi văzute pe mâneci", au mai scris maghiarii

Cine îmbracă naționalele de la EURO 2024

  • Nike - 9 (Croația, Slovenia, Anglia, Polonia, Olanda, Franța, Slovacia, Turcia, Portugalia)
  • Adidas - 6 (Germania, Scoția, Ungaria, Spania, Italia, Belgia)
  • Puma - 4 (Elveția, Serbia, Austria, Cehia)
  • Joma - 2 (România, Ucraina)
  • Macron - 2 (Albania, Georgia)
  • Hummel - 1 (Danemarca)

VIDEO Răzvan Burleanu: "România nu va avea un echipament nou la EURO 2024. Avem deja un tricou învingător"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!