Semnal de alarmă pentru tricolori despre gazonul de pe arena din Frankfurt: "Ca și cum ai conduce iarna cu cauciucuri de vară"

Romania EURO 2024 Frankfurt EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 23 Iunie 2024, 23:44
Data actualizarii: Duminica 23 Iunie 2024, 23:56

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024.

România va juca meciul decisiv pentru calificarea în optimile de finală ale turneului împotriva Slovaciei, la Frankfurt, miercuri (26 iunie), de la ora 19:00, în exclusivitate pe PRO TV și VOYO.

Probleme cu gazonul de pe arena din Frankfrurt

Înaintea duelului dintre România și Slovacia, Germania a jucat pe același stadion, în ultimul meci din grupă, contra Elveției. Julian Nagelsmann s-a plâns de starea gazonului, explicând că ar putea apărea accidentări grave. 

"Am puține speranțe că gazonul va arăta mai bine la ora meciului. Iarba pur și simplu nu-i bună, este foarte grasă, foarte moale. Nu a crescut bine după jocurile din NFL.

Nu sunt îngrijorat de meciul de fotbal, cât mi-e teamă de accidentări. Dacă lucrurile merg prost, s-ar putea termina cu rupturi de ligament încrucișat. 

Este ca și cum ai conduce iarna cu cauciucuri de vară", a declarat selecționerul Germaniei, în cadrul conferinței de presă dinaintea partidei cu Elveția. 

Duelul dintre România și Slovacia va fi al patrulea care se dispută pe Waldstadion, după Belgia - Slovacia (0-1), Danemarca - Anglia (1-1) și Germania - Elveția.

De ce s-a ajuns în această situație, la Frankfurt

După cele două jocuri NFL din noiembrie, gazonul hibrid deteriorat, care trebuia să supraviețuiască pentru EURO 2024, a trebuit să fie înlocuit. Dar condițiile din timpul iernii nu erau ideale pentru acest lucru, iar procesul are loc, de obicei, vara. 

Operatorul stadionului a luat hotărârea să folosească o nouă suprafață hibrid și a pus un gazon „normal”, mult mai ieftin. Care nu a crescut corespunzător și, de atunci, a fost într-o stare catastrofală.

În ultimele zile s-au luat măsuri pentru a ajunge la o stare mai bună. A fost închis și acoperișul stadionului. Cu toate acestea, apa de la ploile din ultimele zile a pătruns din lateral și pe teren.

Au existat probleme repetate în jocurile anterioare. Danezii, slovacii, belgienii și englezii au alunecat pe iarbă. Bukayo Saka și-a schimbat adidașii în timpul încălzirii, iar Kyle Walker după câteva minute de joc. 

În timpul pauzei meciurilor, mai mulți îngrijitori au fost trimiși pe teren pentru a astupa cele mai mari găuri.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!