Selecționerul Spaniei după victoria cu Georgia: "Puteam câștiga meciul cu 8-1!"

Luis de la Fuente EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 Iulie 2024, 09:29
Data actualizarii: Luni 01 Iulie 2024, 09:36

Campionatul European continuă în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și pe VOYO.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Spaniei, Luis de la Fuente, a afirmat că echipa sa nu a avut niciun moment dubii în partida cu Georgia, scor 4-1, din optimile de finală ale EURO 2024, în ciuda faptului că a fost condusă de gruzini, duminică seara, la Koln, asigurând că La Roja ar fi putut câştiga "cu 8-1".

"Nu putem controla meciul tot timpul. Adversarii sunt buni şi pot marca. Dar am ştiut să ne păstrăm sângele rece", a subliniat antrenorul iberic, a cărui echipă a fost condusă după 18 minute de joc, în urma unui autogol al fundaşului Robin Le Normand.

"Ştiam că pericolul vine din contraatacuri şi tranziţii, dar (înainte de gol) nu au şutat o singură dată la poartă şi au marcat printr-un autogol", a subliniat el.

Luis de la Fuente își laudă naționala

"Cu excepţia câtorva minute, am controlat total meciul şi fiecare situaţie (de meci) ne face mai buni, pentru că învăţăm din toate situaţiile", a adăugat selecţionerul spaniol.

Dar, după acest scurt moment de nervozitate, ''ne-am creat foarte multe ocazii, am fi putut termina meciul cu 8-1'', a apreciat el.

Întrebat în special despre numărul semnificativ de ocazii irosite de Lamine Yamal, atacantul în vârstă de 16 ani şi 11 luni, care încă nu a reuşit să înscrie la acest EURO, de la Fuente a recunoscut că tânărul său elev "putea fi mai calm în anumite momente".

"A făcut un meci excelent, dar poate face şi mai bine. Are multă încredere în sine, dar uneori îşi asumă riscuri când meciul îi cere să păstreze mingea", a spus tehnicianul, care a antrenat selecţionatele spaniole Under-19 (2013-2018) şi Under-21 (2018-2022).

"Învaţă şi câştigă experienţă la o vârstă foarte fragedă şi cu jucători foarte buni în jurul său", a conchis Luis de la Fuente.

Spania s-a impus în partida de pe Cologne Stadium prin golurile lui Rodri (39), Fabian Ruiz (51), Nico Williams (75) şi Dani Olmo (83), după ce Georgia a deschis scorul prin autogolul lui Robin Le Normand (18).

Spania va juca în sferturile de finală contra echipei gazdă, Germania, un duel demn de o finală a competiţiei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!