Șansele României la câștigarea Campionatului European! Ce cote ne dau bookmakerii

nationala romaniei Echipa Nationala EURO 2024 EURO 2024 Edi Iordănescu / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2024, 18:24
Data actualizarii: Miercuri 22 Mai 2024, 18:29

După ce a lipsit la Euro 2020, România a revenit în cea mai importantă competiție europeană de fotbal cu un parcurs impecabil în calificări.

Băieții lui Edward Iordanescu au încheiat calificările pe primul loc în grupă, învingând de șase ori și remizând de patru ori contra unor adversari redutabili precum Elveția sau Israel.

Naționala României a arătat bine atât în atac, unde a dat dovadă de forță, marcând 16 goluri, cât și în apărare, încasând doar cinci goluri.

În ciuda rezultatelor bune din preliminarii, optimismul nu-și face loc printre români din cauza adversarilor puternici pe care tricolorii îi vor avea în Grupa E.

Șansele României să câștige Euro

Ucraina, Slovacia și Belgia sunt considerate echipe mai puternice, iar casele de pariuri nu le dau jucătorilor lui Edi Iordănescu prea multe șanse la victorie finală, oferind României cote între 150/1 și 290/1.

România n-a reușit performanțe notabile la Campionatele Europene. Ultima participare s-a încheiat în faza grupelor la Euro 2016, iar cea mai bună performanță a fost atingerea sferturilor de finală la Euro 2000.

România va juca primul său meci la Euro împotriva Ucrainei, iar rezultatul acestei partide va oferi, probabil, o viziune mai clară asupra nivelului la care se află naționala țării noastre.

Datele și orele la care joacă România la EURO 2024

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)

Campionatul European din Germania se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va putea fi urmărit la PRO TV, PRO ARENA și pe VOYO. Cele mai tari faze vor putea fi revăzute pe SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!