”O lovitură grea sau o lovitură norocoasă!” Francezii au dat verdictul despre un posibil duel cu România în optimile EURO 2024

Romania EURO 2024 Franta EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 17:44
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 17:44

Clasamentul final din Grupa E de la EURO 2024 se va stabili în această seară după meciurile România – Slovacia și Belgia – Ucraina.

Ambele partide vor fi transmise în direct de la 19:00 pe PRO TV și VOYO, respectiv Pro Arena și VOYO.

Echipa care va încheia pe locul al doilea în Grupa E se va duela în optimile de finală cu Franța.

Francezii se consideră norocoși dacă o vor întâlni pe România în optimile EURO 2024

Conform statisticienilor de la Football Meets Data, Belgia și România au cele mai mari șanse să încheie grupa pe locul al doilea, ambele cu 41% șanse.

Un șoc sau o surpriză? Cine este cel mai probabil adversar pentru Franța în optimi?”, au titrat francezii de la RMC Sport.

Francezii consideră că Belgia ar fi cel mai dificil adversar pe care l-ar putea întâlni din Grupa E, o adevărată ”lovitură” pentru trupa lui Didier Deschamps, în timp ce un duel cu România ar reprezenta pentru francezi ”o lovitură norocoasă”.

Franța ar putea întâlni cel mai dificil adversar dacă Belgia va încheia pe locul al doilea. O ipoteză nu atât de nebunească întrucât Belgia poate fi pe locul doi în Grupa E, chiar și în cazul unei victorii, dacă Slovacia învinge România. Astfel, în cazul unei remize a Belgiei, tot ei se vor dual cu Franța dacă va exista un învingător în meciul Slovacia – România”, au scris francezii.

România are nevoie de un singur puncte pentru a-și asigura calificarea în faza optimilor de finală ale Campionatului European. Tricolorii pot câștiga Grupa E dacă vor învinge Slovacia și dacă Belgia va obține cel mult un punct din meciul cu Ucraina. În acest caz, tricolorii vor acumula șase puncte, cu două mai multe decât ocupanta locului secund.

Programul meciurilor României la EURO 2024

17 iunie (Munchen), România - Ucraina  3-0 (Nicolae Stanciu, Răzvan Marin, Denis Drăguș)

22 iunie (Koln), Belgia - România 2-0 (Tielemans, De Bruyne)

26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Clasament Grupa E, după două etape:

1. România - 3p (3-2g)

2. Belgia - 3p (2-1g)

3. Slovacia - 3p (2-2g)

4. Ucraina - 3p (2-4g)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!