”Lung și plictisitor!” Belgienii au ironizat discursul lui Edi Iordănescu și al lui Radu Drăgușin, dar au comis o gafă uriașă

Romania Belgia EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 21 Iunie 2024, 22:58
Data actualizarii: Vineri 21 Iunie 2024, 22:59

România își continuă parcursul la EURO 2024 cu duelul contra Belgiei, programat sâmbătă, de la 22:00, în direct pe PRO TV și VOYO.

Cu 24 de ore înainte de meciul care se va desfășura la Koln, Edi Iordănescu și Radu Drăgușin au răspuns la întrebările reporterilor.

Belgienii au descris drept ”lung și plictisitor” discursul lui Edi Iordănescu

Belgienii au analizat discursul selecționerului, dar și pe cel al lui Radu Drăgușin și nu au ezitat să ironizeze declarațiile celor doi.

’Mergeți la conferința de presă a lui Edi Iordănescu, ar putea fi interesant’: acestea au fost instrucțiunile șefului nostru, iar noi i-am dat dreptate, mai ales că Radu Drăgușin l-a însoțit pe selecționer. Nu ne-am întors cu nimic, să nu spunem mai multe...”, au început belgienii materialul dedicat lui Iordănescu și lui Drăgușin.

Cei de la walfoot.be au început cu declarațiile fundașului României. Deși sperau să obțină ceva informații de la Drăgușin, belgienii au scris că fotbalistul s-a prezentat la conferința de presă dor cu o înșiruire de clișee.

Radu Drăgușin este stâlpul din defensiva echipei României și un interlocutor foarte interesant: duelul său cu Lukaku va fi crucial, astfel că l-am întrebat despre acest lucru.

Răspunsul? Nu a folosit numele lui Romelu nici măcat o singură dată. O succesiune de clișee: ’Încrederea mi-o dă echipa noastră. Am oprit mulți adversari de calibru și vom încerca să o facem din nou’... Nimic concret despre duelul său cu Lukaku din acest meci”, au scris belgienii, care, mai apoi, au trecut la analiza discursului lui Edi Iordănescu.

În privința selecționerului României, belgienii au scris că discursul său a fost ”lung și plictisitor”.

Iar Edi Iordănescu, antrenorul României? Un discurs lung, plictisitor și deloc interesant. ’Ne-am construit o identitate, un climat și muncim din greu pentru a ne atinge obiectivul. Victoria obținută în fața Ucrainei a fost mai puțin surprinzătoare din interior decât din exterior’, a spus selecționerul înainte să vorbească despre Belgia.

’Sunt pe locul trei în lume și sunt absolut nevoiți să scoată un rezultat bun. Nu vreau să compar meciurile și adversarii, va fi foarte diferit.  Mâine va fi un adversar complet diferit’, a spus Iordănescu. ’La EURO, iau parte cele mai bune echipe și cei mai buni antrenori și asta ne poate ajuta să evoluăm. Trebuie să fim perfect concentrați și să nu facem greșeli”, au notat jurnaliștii din Belgia.

În legătură cu planul anti-KDB, nesurprinzător, acesta nu a fost dezvăluit. ’Încercăm să analizăm fiecare meci, iar până acum acest lucru a funcționat. Vrem să construim un plan tactic, să analizăm calitățile individuale, să știm la ce să ne așteptăm. Fiecare jucător belgian poate face diferența, dar doar dacă nu ne facem treaba’”, au adăugat cei de la walfoot.be.

Ironic este că, deși au încercat să râdă de discursul lui Edi Iordănescu și de cel al lui Radu Drăgușin, belgienii au comis o gafă uriașă. La începutul articolului, jurnaliștii de la walfoot.be au vrut să adauge o  fotografie cu Edi Iordănescu, însă au pus o poză cu tatăl selecționerului, Anghel Iordănescu.

Clasamentul în grupa E

1. România - 3p (un meci, golaveraj +3)

2. Ucraina - 3p (două meciuri, golaveraj -2)

3. Slovacia - 3p (două meciuri, golaveraj 0)

4. Belgia - 0p (un meci, golaveraj -1)

Campionatul European din Germania 2024 se dispută în perioada 14 iunie - 14 iulie și este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!