"Favoriții sunt făcuți pentru a fi învinși!" Mica națională care vrea să răstoarne carul mare

MATJAZ KEK campionatul european EURO 2024 Nationala Sloveniei EURO 2024 Matjaž Këk / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Iunie 2024, 10:22
Data actualizarii: Duminica 16 Iunie 2024, 11:48

A treia zi de la Campionatul European aduce pe tapet trei meciuri spectaculoase: Polonia - Olanda (16:00), Slovenia - Danemarca (19:00) și Serbia - Anglia (22:00).

Antrenorul Sloveniei, Matjaž Këk, este încrezător în șansele echipei sale la Euro 2024, în ciuda faptului că Danemarca este favorită la meciul de deschidere de joi.

"Așteptăm de mult prea mult timp să fim aici, pe acest stadion, să vedem steagul Slovaciei. Toate acestea îmi aduc un zâmbet pe buze. Desigur, mă preocupă în continuare cum să îmi pregătesc echipa cât mai bine pentru a putea contracara o echipă daneză de talie mondială", a spus Këk la conferința de presă.

  • Matjaž Këk / Getty Images

El a subliniat că Slovenia are potențialul de a pune probleme oricărei echipe atunci când joacă cu intensitate și agresivitate. "Rezultatele anterioare demonstrează acest lucru. Pentru toți jucătorii noștri, acesta este primul turneu de acest gen. Dar motivația și dorința noastră mare ar trebui să ne dea și mai multă putere", a adăugat Këk.

Këk nu se teme de Danemarca

Deși recunoaște statutul de favorită al Danemarcei, Këk este convins că echipa sa poate obține un rezultat pozitiv. "Favoritii sunt făcuți pentru a fi învinși de cei care nu sunt considerați favoriți. Avem un respect mare pentru Danemarca, care are jucători fantastici, dar vrem să-i învingem. Ei sunt una dintre echipele care pot realiza multe aici", a declarat Këk.

Meciul dintre Slovenia și Danemarca va avea loc joi, 16 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul MHPArena din Stuttgart.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!