Fanii de la Euro, sursă dublă de venituri pentru UEFA! La cât au ajuns amenzile aplicate până acum

UEFA campionatul european EURO 2024 EURO 2024 Campionatul European din Germania / Euro 2024 / Sursa: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Iulie 2024, 12:02
Data actualizarii: Vineri 05 Iulie 2024, 12:07

UEFA, sanționează dur actele de huliganism de la Euro 2024.

Aruncarea cu obiecte în teren la EURO 2024, inclusiv a paharelor de plastic de bere, a fost sancţionată de Uniunea europeană de fotbal (UEFA) cu amenzi grele pentru federaţiile implicate, scrie Reuters.

În faza grupelor, UEFA a impus amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de euro, dintre care 719.375 de euro pentru aruncarea de obiecte pe teren.

La stadion, fanii plăteau o garanţie de trei euro pentru un pahar de plastic cu bere şi primeai banii înapoi dacă returnai ambalajul de plastic.

Principala ţintă a obiectelor aruncare pe teren au fost jucătorii echipei adverse, în special la loviturile de colţ, un amănunt interesant fiind că Anglia nu au fost sancţionată atunci când fanii au aruncat pahare spre proprii jucători şi antrenor după remiza (0-0) cu Slovenia.

În cele 36 de meciuri din faza grupelor, în 25 suporterii au aruncat cu pahare de plastic pe teren. În şapte din acestea, fanii ambelor echipe au fost responsabili pentru amenzile aplicate federaţiilor lor, 19 din cele 24 naţiuni participante primind asemenea penalităţi financiare.

Ungaria, Elveţia, Croaţia şi Serbia au primit amenzi în toate cele trei partide de grupe, iar federaţia sârbă a primit amenzi în valoare totală de 133.125 de euro doar pentru această infracţiune.

Alte infracţiuni care au adus amenzi includ aprinderea artificiilor, tulburări ale mulţimii, transmiterea unui mesaj nepotrivit pentru un eveniment sportiv, pătrunderea pe câmpul de joc, comportamentul necorespunzător al echipei şi utilizarea unui indicator cu laser.

Doar federaţiile din Franţa, Spania şi Slovacia au scăpat până acum de amenzi, fanii lor avânt o conduită impecabilă, în timp ce Croaţia a primit cele mai multe amenzi, însumând 220.875 de euro.

  • În aceste condiții putem spune că fanii au devenit o dublă sursă de venituri pentru UEFA, care încasează bani atât din vânzarea biletelor, cât și din amenzi.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!