EURO 2024, dezamăgire uriașă pentru Sorin Cârțu! Ce nu i-a plăcut

EURO 2024 Anglia Franta Sorin Cartu EURO 2024 Sorin Cartu
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2024, 12:10
Data actualizarii: Sambata 06 Iulie 2024, 12:10

Fost antrenor în Bănie, Sorin Cârțu, și-a exprimat dezamăgirea față de nivelul de spectacol oferit la Campionatul European de Fotbal din Germania, până în acest moment. 

Într-o analiză detaliată, fostul tehnician a ajuns la concluzia că turneul a fost marcat de numeroase greșeli individuale, care au influențat decisiv rezultatele unor meciuri.

Sorin Cârțu: "N-a fost un EURO care să te extazieze"

Cârțu a remarcat că acest număr ridicat de greșeli și autogoluri este inacceptabil pentru un turneu de asemenea anvergură și denotă o lipsă de concentrare și pregătire din partea unor jucători.

  • Sorin Cartu

“Nu a fost un EURO care să te extazieze. Au fost multe meciuri care s-au decis pe greșeli individuale. S-au dat 9 autogoluri. Mi se pare mult pentru un turneu ca acesta, de elită”, a declarat Sorin Cârțu la Sport Total FM.

Dezamăgit de jocul Angliei și Franței

Cârțu a fost în mod special dezamăgit de performanțele echipelor Angliei și Franței, două dintre favoritele la câștigarea trofeului EURO 2024. Potrivit fostului selecționer, aceste echipe nu reușesc să pună în valoare jucătorii lor de top și să ofere un joc spectaculos.

“Am văzut și niște echipe care nu m-au încântat. Mă refer la Anglia, la Franța. Nu au un joc care să scoată în evidență valoarea jucătorilor de care dispun și faptul că sunt considerate favorite”, a spus antrenorul. 

Lipsa creativității și a spectacolului

O altă problemă identificată de Cârțu este lipsa creativității pe axul central al terenului. 

“Nu mai vezi jucători care să scoată adversarii din joc pe axul central. O fac doar prin lateral. Nu mai vezi și tu jucători de tipul lui Del Piero sau Zidane. Cum era chiar și la noi Hagi. Dacă nu sunt driblinguri, parcă îi lipsește ceva meciului, indiferent cât ar fi de disputat”, a adăugat tehnicianul.

Semifinalele EURO 2024

Spania și Franța se vor întâlni în prima semifinală a EURO 2024. Partida este programată pe 9 iulie, de la ora 22:00, pe "Allianz Arena" din Munchen. Cealaltă semifinală va fi decisă în urma partidelor Olanda - Turcia și Anglia - Elveția.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!