Dumitru Dragomir a reacționat categoric după eliminarea României de la EURO 2024: ”Putem să câștigăm Cupa Mondială”

Dumitru Dragomir EURO 2024 EURO 2024 Dumitru Dragomir
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 13:59
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 13:58

România a părăsit Campionatul European din Germnia în optimi, unde a fost înfrântă de Olanda cu 3-0.

  • EURO 2024 se vede la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

Naționala a debutat cu dreptul la turneul final din Germania. A învins-o pe Ucraina cu 3-0, dar a pierdut cu Belgia 0-2. Chiar și așa, remiza cu Slovacia 1-1 i-a trimis pe tricolori în optimi câștigând Grupa E.

Dumitru Dragomir a reacționat categoric după eliminarea României de la EURO 2024: ”Putem să câștigăm Cupa Mondială”

Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a evidențiat că spectacolul din tribune de partea naționalei a fost unic și că s-ar putea ca tricolorii să nu mai beneficieze de o astfel de atmosferă niciodată.

Totuși, fostul șef LPF a susținut că jocul reprezentativei nu a fost grozav, dar chiar și așa parcursul de la EURO 2024 al României trebuie felicitat.

”Am revenit cu picioarele pe pământ. Domne, e bine să 0 felicităm pentru ce au făcut. Și pe antrenorul Edi, dar nimeni nu a spus că noi acum ne-am calificat din 24 de echipe. În 2008, ne-am calificat cu 16 echipe.

Acum au băgat 24 de echipe. Noi ne-am calificat cu două echipe în război (n.r. Belarus și Israel), care n-au jucat pe terenul lor, cu a treia (n.r.- Ucraina), aici, de am crezut că ne bat de ne usucă și a fost invers.

Dar, performanța nu e grozavă, dar e bună. Pentru că am dat satisfacție unor români, care suferă în străinătate săracii. Ei trebuiau să își verse amarul și frustrările pentru că n-au plecat de bine din țară și pentru ei asta a fost o refulare extraordinară. Publicul ăsta, vrei nu vrei nu ai cum să nu îl iubești, dacă ești român.

Masa a fost fericită că au avut unde să se dezlănțuie, iar spectacolul din tribune este unic. Așa ceva nu cred că va mai fi în istorie. Putem să câștigăm Cupa Mondială. La imn suntem pe primul loc în lume! Nici americanii nu bagă cum băgăm noi. Și eu am fost mândru de chestia asta.

Echipa națională este de felicitat. Pentru rezultate, mai puțin. Nu am făcut jocuri extraordinare. Din punct de vedere tactic, Edi Iordănescu a jucat bine. Și aseară. Că la valoarea echipei noastre puteam să luăm șapte”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

România - Olanda 0-3

Tricolorii au început în forță confruntarea de la Munchen, dar olandezii au fost mai eficienți. Cody Gakpo a deschis scorul în minutul 20, după ce l-a ridiculizat pe Andrei Rațiu și l-a învins pe Florin Niță cu un șut la colțul scurt. 

În actul secund, jucătorul de la Liverpool l-a mai pus la punct o dată pe Florin Niță, dar reușita a fost invalidată de VAR, din cauza unei poziții de ofsaid.

Spre final, olandezii au turat motoarele și au marcat de două ori în 10 minute. Malen majorat diferența în minutul 83, după o acțiune pe cont propriu a lui Cody Gakpo, ca același Malen să închidă tabela de marcaj la 3-0, în 90+3.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!