"Curaj și plan bine pus la punct". Concluziile tactice la care au ajuns jurnaliștii olandezi despre reprezentativa României

EURO 2024 Olanda optimi euro 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Iunie 2024, 19:28
Data actualizarii: Sambata 29 Iunie 2024, 19:32

EURO 2024 este transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO, în perioada 14 iunie - 14 iulie 2024. 

România a realizat o performanță importantă la EURO 2024, calificându-se în optimile de finală ale turneului din Germania.

După 3-0 cu Ucraina, 0-2 cu Belgia și 1-1 cu Slovacia, tricolorii lui Edward Iordănescu au terminat pe locul unu în grupă și s-au calificat în optimile de finală, acolo unde o vor întâlni la Munchen pe Olanda, LIVE, marți, de la ora 19:00 pe PRO TV și VOYO, și LIVE TEXT cu VIDEO EXCLUSIV pe sport.ro.

Olandezii au analizat jocul României

Înaintea duelului de la Munchen, jurnaliștii olandezi au făcut diferite analize ale jocului tricolorilor, concluzia fiind una interesantă.

"Conform lui Johan Cruyff, cea mai bună metodă de a te apăra la cornere este să nu le oferi multe adversarilor. În perioada lui la Barcelona, Cruyff lăsa mulți oameni pe contraatac în momentul cornerelor echipelor adverse: Romario, Laudrup și Stoichkov.

Adversarul nu își asuma riscul de a îi lăsa pe cei trei liberi pe contraatac, astfel aduceau cât mai puțini oameni în careu.

În timpul acestui turneu, România a folosit o tactică similară. În ultimul meci al fazei grupelor, cel cu Slovacia, România a avut cel puțin doi oameni în ofensivă la fiecare corner al adversarilor.

Cruyffian este cel mai bun cuvânt pentru a descrie strategia românilor la fazele fixe. Acest lucru s-ar potrivi mânușă selecționatei lui Ronald Koeman, însă se pare că România a adoptat această poziție.

Faptul că românii păstrează constant doi oameni în ofensivă demonstrează curaj, precum și un plan bine pus la punct. Acest tip de strategie poate avea atât avantaje, cât și dezavantaje", au scris cei de la vi.nl.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!