Concluzia lui Ilie Dumitrescu după prima repriză a semifinalei Spania - Franța: ”Echipa momentului!”

Spania EURO 2024 Franta EURO 2024 Fiica lui Ilie Dumitrescu/sursa foto: captură video
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Iulie 2024, 23:22
Data actualizarii: Marti 09 Iulie 2024, 23:22

Spania a intrat în avantaj la vestiare la meciul cu Franța din semifinalele EURO 2024. 

Francezii au deschis scorul prin Kolo Muani, care a înscris cu capul după o centrare a lui Kylian Mbappe, dar Spania a reușit remontada, după o bijuterie a lui Lamine Yamal și un gol al lui Dani Olmo.

Ilie Dumitrescu: ”Spania este echipa momentului!”

La pauza meciului, Ilie Dumitrescu a analizat partida. Fostul mare fotbalist a remarcat aportul adus de puștiul Barcelonei, Lamine Yamal, la jocul Spaniei. Yamal a înscris un gol senzațional și a pornit remontada ”Furiei Roja”.

De altfel, Ilie Dumitrescu a lăudat tactica adoptată de Luis de la Fuente prin care selecționerul Spaniei a reușit să îi pună în dificultate pe doi dintre cei mai periculoși jucători ai ”Cocoșului Galic”, Kylian Mbappe și Ousmane Dembele, și a mărturisit că, în opinia sa, ”Furia Roja” este echipa momentului.

Franța a început bine jocul, se părea că acoperă foarte bine zonele, că e o echipă solidă, marchează, o pasă foarte bună a lui Mbappe pentru Kolo Muani, în spatele lui Laporte. Problema se pune că își intră în rol Lamine Yamal, la acea acțiune între linii, șutul ăla.

Chiar dacă portarul se ducea cu ceva timp înainte acolo, era foarte complicat, pentru că are o traiectorie senzațională, lovește bara. Mingea merge spre exterior, apoi bară și gol.

Eu observam un lucru interesant apropo de școala asta spaniolă, poziționarea fundașilor, când extremele sunt în interior, ei devin extreme, iar dacă extremele fixează adversarul și stau în benzi, ei devin interi, așa a fost și la golul doi.

Au o dinamică foarte bine. Îi e greu și lui Dembele, îi e greu și lui Mbappe cu Cucurella și Navas. Navas, de câte ori intră în posesie Spania, ori e inter, ori extremă, și trebuie să acoperi cumva și zonele alea. Dembele mai coboară, dar Mbappe mai puțin și atunci e un dezechilibru acolo la Theo Hernandez.

Spania arată încredere, e echipa momentului, dar mai e o repriză, iar Franța este o echipă care în orice moment poate veni cu ceva și poate răsturna rezultatul”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

VIDEO Golul lui Lamine Yamal din meciul Spania - Franța

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!