”Calea spre sferturi e să rămânem umili, cu capul jos. Uniţi, vom reuşi!”. Discursul lui Niță ne face să visăm la minune

florin nita EURO 2024 Florin Nita Olanda Olanda Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Iulie 2024, 11:32
Data actualizarii: Marti 02 Iulie 2024, 11:48

Florin Niță a vorbit, într-un interviu pentru UEFA, despre confruntarea cu Olanda, din optimile de finală ale EURO 2024.

Portarul echipei naționale de fotbal a României a vorbit despre importanța unității și determinării înaintea confruntării cu Olanda, care e azi, de la ora 19:00, în direct pe Pro TV și Voyo. România a avut un parcurs impresionant în faza grupelor, unde a câștigat Grupa E după un egal cu Slovacia, scor 1-1, în meciul de miercurea trecută de pe Frankfurt Arena.

Este a doua oară când tricolorii depășesc faza grupelor la un Campionat European, primul moment fiind în 2000, și de această dată reușind să termine pe primul loc. Deși România și-a câștigat grupa, Olanda s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D, care a inclus echipe puternice precum Franța și Austria.

Florin Niță, interviu pentru UEFA înaitne de România – Olanda, de la EURO 2024

Florin Niță a mărturisit trăirile din interiorul echipei și a precizat că este o legătură puternică la nivelul vestiarului, așa cum se vede și din exterior, având încredere că tricolorii pot face din nou un meci solid la EURO 2024, așa cum s-a întâmplat în duelurile din faza grupelor.

Din perspectivă personală, Niță a declarat că e cel mai important moment din cariera lui și că încearcă să savureze cât poate toate momentele din Germania. A avut cuvinte de laudă și la adresa fanilor români, care au făcut deplasarea, de fiecare dată, în număr foarte mare la turneul final.

”Încerc să mă bucur pe deplin de această perioadă, dar deocamdată nu conştientizez la maxim ce se întâmplă. Este vîrful carierei mele deocamdată, am avut adversari puternici, Ucraina, Slovacia, Belgia. Poţi spune că începe Campionatul European în optimi, dar mai întâi trebuie să treci de grupe. Este fotbal, de ce să-mi fie frică? O fac cu entuziasm şi pasiune. Frică îmi este doar de Dumnezeu.

Când intri pe stadion şi vezi că 80 la sută e plin de români este o atmosferă incredibilă. Este ceva ce nu poţi explica în cuvinte. În campanie am fost criticaţi, nu este corect, numai noi ştim cât ne sacrificăm, cât ne dorim să facem pentru echipă. De multe ori avem nevoie de cuvinte frumoase, de laudă, dar nu le-am primit. Dar faptul că suntem o echipă şi uniţi, am reuşit să trecem cu bine şi acum culegem roadele. Când îmbrac tricoul naţionalei este un sentiment plăcut şi o responsabilitate foarte mare.

Când îl ai pe Dumnezeu cu tine, trebuie să-l rogi să fie cu tine. Simt ca înainte de un meci simt să-l rog pe Dumnezeu să mă ajute şi să-mi fac echipa să nu piardă. Tot ce se întâmplă acum i se datorează şi lui Edi Iordănescu. Calea pentru sferturi este să rămânem umili şi cu capul jos. Uniţi vom reuşi”, a spus Niţă într-un interviu pentru UEFA TV!

România, la un meci de sferturile EURO 2024

În conferința de presă premergătoare meciului cu Olanda, Niță a dat de înțeles că echipa are potențialul de a produce o surpriză la acest turneu, cu condiția să joace la potențial maxim.

La aproape 37 de ani, portarul și-a exprimat dorința de a rămâne în echipa națională încă 10 ani și de a participa, eventual, și la o Cupă Mondială. Florin Niță a vorbit și despre importanța unității și determinării în echipă și este de părere că acestea pot compensa forța individuală a altor echipe, cum ar fi cea a Olandei, care are jucători din campionate puternice precum Anglia, Spania și Germania.

”Ca și în celelalte meciuri… și acesta este destul de greu. Dacă vom respecta ce ne spune Mister, vom fi conectați și vom lua deciziile bune, sper să rămânem uniți și îmi doresc să reușim să facem o surpriză.

Eu îmi doresc să nu mă opresc aici, să mai continui 10 ani. De ce nu și un Mondial? Mai întâi să fiu sănătos, apoi voi lua fiecare sezon în parte, fiecare meci, fiecare antrenament”, a spus, printre altele, Florin Niță, la conferința de presă premergătoare jocului cu Olanda.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!