SPECIAL Belgia - Ucraina 0-0 | Cronica meciului în care "Dracii Roșii" au dat senzația că vor neapărat Franța în optimile de finală

Belgia - Ucraina Cronica EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 21:27
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 23:08

Belgia și Ucraina au remizat la Stuttgart, scor 0-0, într-o partidă care i-a dus pe Dracii Roșii în optimi de pe locul doi în Grupa E, câștigată de România, și i-a eliminat pe elevii lui Serghei Rebrov.

În optimi, Belgia are programat un blockbuster contra Franței, un derby al acelei faze a competiției și un meci de care pe care de care depinde una dintre ultimele șanse ale generației lui De Bruyne, Vertonghen sau Lukaku.

Fotbal în viteza a doua

La Stuttgart, la 205 kilometri de locul în care România își juca șansa contra Slovaciei, Belgia a pornit ca favorită în fața Ucrainei într-un meci pe care ambele l-au început cu gândul la a obține trei puncte cruciale. La belgieni a apărut Trossard în locul suspendatului Lukebakio, la ucraineni s-a recuperat miraculos Mikolenko, iar Tsygankov a fost sacrificat pentru ca Rebrov să înceapă partida cu două vârfuri clasice, Yaremchuk ș Dovbik, Zinchenko dispărând și el din 11-le de start.

Conexiunea De Bruyne - Lukaku a funcționat devreme, în minutul 7, când starul lui City l-a lăsat pe golgheterul all-time singur cu Trubin, dar vârful deținut de Chelsea a finalizat dezamăgitor. Replica a venit dinspre Yaremchuk și Dovbik, ambii cu șuturi imprecise în primele 20 de minute, iar senzația a fost că niciuna dintre echipe nu vrea să se transforme în Verstappen sau Hamilton.

A încercat Sudakov (27), a cărei exeuție s-a dus mult peste, pentru ca De Bruyne (33) să bată inteligent o lovitură liberă de la distanță scoasă greu de la prima bară de către Trubin. Șansa ex-sovieticilor a apărut cu trei minute înainte de pauză, când Yaremchuk și Dovbik nu s-au sincronizat într-o situație periculoasă, apoi același duel De Bruyne - Trubin a pus capăt primei părți cu o nouă intervenție sigură a goalkeeper-ului de la Benfica. 45 de minute de fotbal la așteptare, cu ambele naționale foarte departe de nivelul maxim.

Belgia și-a "asigurat" optimea cu favorita Franța

Impresia lăsată de belgieni a fost, în partea a doua, una la limita antijocului, cu multe momente în care naționala lu Tedesco nu a părut interesată de victorie și calificare de pe primul loc. Lukaku (65) și Carrasco (67) au semnat primele două ocazii ale părții secunde, apoi schimbările lui Rebrov au răsturnat situația.

După ce Carrasco (73) a fost oprit de Trubin, Dovbik a luat prim-planul: șut în minutul 75 respins de Casteels, altul în minnutul 79 care s-a oprit în plasa laterală. Pe final, Belgia a tot fragmentat jocul, căutând parcă cu disperare optimea cu Franța, iar șansa putea surâde Ucrainei în minutul 83, când cornnerul lui Malinovsky, executat direct pe poartă, a fost scos cu greu de Casteels.

Belgia - Ucraina s-a terminat 0-0 în huiduielile fanilor ucraineni la adresa adversarilor, rezultat care-i scoate din joc pe ex-sovietici și care-i duce pe De Bruyne și Lukaku într-o optime de foc în fața Franței lui Mbappe. Asta după 90 de minute în care nu au lăsat impresia că-și doresc mai mult.

VIDEO EXCLUSIV Rezumat Belgia - Ucraina 0-0 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!